kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tarikatçılarla nasıl buluşursun

Avustralya Başbakanı Howard, radikal bir Hıristiyan tarikatın üyeleriyle görüşünce muhalefet ayaklandı. Başbakan "Ben bu ülkenin lideriyim, istediğimle görüşürüm" diye konuştu..
Avustralya'da Başbakan John Howard dahil üst düzey bakanların aşırı dinci bir tarikatla görüştüklerinin ortaya çıkması tepki topladı. Avustralya basını, Howard, Maliye Bakanı Peter Costello ile Sağlık Bakanı Tony Abbott'un, "Brethren" adlı koyu Hıristiyan bir tarikatla gizli kapılar ardında buluştuklarını öne sürdü. 3 yetkili de bu görüşmeyi kabul etti. "Ülkenin lideri olarak istediğiyle görüşebileceğini" belirten Howard, "Yüzlerce örgütle bir araya geliyorum. Bu benim işim" dedi. Ancak asıl tartışılan, Howard'ın görüştüğü tarikatçılar arasında, hakkında lideri olduğu İşçi Partisi'ne para yardımı yapmaktan soruşturma açılan bir ismin bulunması. Brethren sözcüsü, Howard'dan soruşturmayla ilgili yardım istemediklerini, ülkenin durumunu görüştüklerini belirtti.

42 BİN ÜYESİ BULUNUYOR
Muhalefet ise Başbakan'ın "tehlikeli bir tarikat" olarak nitelendirdiği Brethren'lerle görüşmesinin ayrıntılarının açıklanmasını istedi. Muhalefet lideri Kevin Rudd, "Aşırı bir grup. Çocukları okula göndermiyor, toplumdan soyut yaşıyorlar. Siyasiler onlarla görüşmekten kaçınmalı" dedi. Evanjelik Hıristiyanlığa bağlı olan Brethren'ler büyük aileler şeklinde yaşıyor. Üyelerinin sayısının dünya çapında 42 bin kadar olduğu tahmin ediliyor.
Haberin fotoğrafları