kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kocam 'azgın teke' oldu her gün seks istiyor!

DR. CEM KEÇE
Yaşlandığını gören ancak bunu kabullenmeyen erkek cinsel gücünü kanıtlama çabasına girer. Sizin de eşiniz 'azgın teke' olmuşsa, sabırlı olun ve ilişkiden haz alın..
Ben 50 yaşındayım ve evliyim. Eşim ise 56 yaşında ve ikimizin de ikinci evliliği. Ancak ilk günlerden beri eşimin cinsel isteği çok fazla. Onun bu arzularını kaldıramıyorum. Galiba şu 'azgın teke' dediklerinden oldu. Eşimin cinsel gücünü azaltmak için ne yapabilirim? Böyle bir şey evliliğimizi de olumsuz etkiler mi? G.K. /İstanbul
Karşı cinsle ilişkiye girme arzusu olan cinsel istek; genellikle testosteron hormonunun yaşla azalmasıyla birlikte azalır ancak bir genelleme yoktur. 'Azgın Teke Sendromu' diye adlandırdığımız bir hastalığa yakalanan erkeklerde ileri yaşlara rağmen cinsel istek had safhada olabilir. Size tavsiyem; yaşadığınız rahatsızlığı eşinizle açıkça konuşmanızdır. Çünkü yaşlanmaya başlayan, bedenini ruhsal dünyasında kabul edemeyen veya içine sindiremeyen ve cinsel bilgileri kulaktan dolma erkek; direnç olarak cinselliğini daha çok kullanmaya çaba gösteriyor olabilir. Psikolojik ve sosyokültürel durumuna bağlı olarak cinselliğine ve cinsel rolüne aşırı anlam yüklemiş, anlamsız bir var olma çabasına girmiş de olabilir.

SİZ DE HAZ ALIN
Cinsel faaliyetlerinin azalmaya başladığı gerçeğinden rahatsız olan erkek; çevresine seks hayatında bir azalma olmadığını, eskisi gibi devam ettiğini göstermek çabasına girebilir. Bu durumda siz eşinize karşı anlayışlı olun, sorunu zamana bırakın ve ona ayak uydurmaya çalışın. Hatta bu durumu lehinize çevirip cinsellikten daha fazla haz duymayı öğrenin; bu sizin için yeni ve faydalı bir süreç olabilir.

Cinsellikle ilgili sormaya çekindiğiniz soruları bana yazın. İsminizi belirtmenize gerek yok yaşadığınız şehri yazarsanız sorunlarınızı değerlendirmem kolaylaşır. Rumuzlu soruları 'saglikliseks@sabah.com. adresine gönderebilirsiniz.
Terapist Dr. Cem Keçe