kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cinsel tatmin boşanma gerekçesi kabul edildi

ANKARA
Eşinin cinsel organı küçük olduğu için açtığı davada, kocayı haklı bulan mahkeme "Eşler cinsel yönden tatmin olmalı" diyerek evliliği sona erdirdi..
Ankara 11. Aile Mahkemesi küçük cinsel organı boşanma nedeni saydı. 25 yaşındaki T.M., 20 yaşındaki eşi R.M. ile evlendikten sonra cinsel birleşmenin gerçekleşememesi üzerine bunu eşinin cinsel organının küçük olmasına bağladı ve mahkemeye başvurarak evliliğin iptalini istedi. Adli Tıp Kurumu, R.M.'nin vajinasındaki sorun nedeniyle cinsel birleşmenin olamayacağı yönünde rapor düzenledi. Raporda, çok zor bir operasyon ile R.M.'ye plastik vajina takılabileceği de belirtildi.

'CİNSEL TATMİN DE GEREKİR'
Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapor sonrası mahkeme, evlilik iptaline karar verdi. Mahkeme, kararında, "Eşler, birbirleriyle bir ömür boyu birlikte olmak için nikâh kıyar. Eşlerin her yönüyle tatmin olması gerekir. Cinsellik de tatmin yollarından biridir. Bu nedenle, cinsel birleşmenin olmadığı evliliğin iptali Türk Medeni Kanunu'nun 149/2. maddesine uygundur" görüşüne yer verdi ve çifti boşadı. R.M. kararı temyiz etti. Dosya, bu nedenle Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi'ne gönderildi.