kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Doğan ya da yabancı ortağı SABAH ihalesine giremez!'

HAZAL ATEŞ ANKARA
Doğan Grubu'nun SABAH-atv satış ihalesine giremeyeceğini belirten TMSF Başkanı Ertürk; Kanal 1, bir bölgesel TV, iki radyo, Sefaköy stüdyoları ve Bugün binasının Ciner'e iade edileceğini söyledi..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, SABAH Grubu'na ilişkin tartışmalara noktayı koydu. Ertürk, SABAH Grubu'nun eski sahibi işadamı Turgay Ciner'le helalleştiklerini belirterek, "Turgay Ciner'le yüz yüze konuştuk ve helalleşme noktasına geldik. Turgay Bey, kamu ile daha fazla ihtilaflı olmak istemiyor. Karşılıklı olarak davalardan feragat edeceğiz" dedi. Turgay Ciner'in haklarının iade edileceğini belirten Ertürk, "Kanal 1, bölgesel TV, iki radyo, Sefaköy'deki stüdyolar, Bugün gazetesinin binası ve bugüne kadar yatırdığı para Ciner'e iade edilecek" bilgisini verdi. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, SABAH gazetesi ve atv'nin satış sürecine ilişkin gelinen noktayı SABAH'a anlattı. TMSF Başkanı Ertürk, SABAH Grubu'nun satışının stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, ihaleye katılan yabancı şirketler ile ihalede kalan birinci ve ikinci grup hakkında ulusal güvenlik soruşturması yapılacağını söyledi. Türk medyasının en büyük oyuncusunun (Doğan Grubu) bu ihaleye katılamayacağını vurgulayan Ertürk, "Rekabet Kurulu ile uzun süren bir görüşmemiz oldu. Rekabet Kurulu da bu grubun giremeyeceği yönünde görüş bildirdi. Aynı zamanda ortaklık da kuramayacaklar. Daha önce de medyaya yansıdı. Almanya'da bir medya şirketi ile bu grubun ortaklığı bulunduğu. Almanya'daki şirket ortaklığını koparırsa ihaleye girebilecek" dedi. SABAH Grubu çalışanlarına iş güvencesi veren TMSF Başkanı Ertürk, "Alıcı gruba çalışanların sözleşmeleri de devredilecek. Bugün SABAH gazetesinin tiraj ve atv'nin reyting başarısı çalışanların eseri. Yayın politikasına müdahale edilmesine, siyasi çıkarlar için kullanılmasına izin verilmeyecek" değerlendirmesini yaptı. Ertürk, grubun satış sürecine ilişkin şunları söyledi:

'TÜRKLERİN İHALEYE GÜCÜ YETMEZ'
"SABAH Grubu için ortalama 1 milyar dolarlık değer biçiliyor. Bu maksimum tutar. Bunun yüzde 10-15 artı eksisi, marjı var. Piyasa şartları, uluslararası dalgalanma bunu etkileyebilir. Açıkçası ondan korkuyoruz. Türk yatırımcılar bu kadar parayı bulamaz. Yabancının olması, finansal anlamda daha güçlü bir oyuncunun piyasaya girmesini sağlayacak. Bana göre medyada gerçek editoryal bağımsızlığın yolu finansal olarak güçlü olmaktan geçiyor. Politik ve ticari bağımsızlığı elde etmenin yolu finansal olarak güçlü olmaktan geçiyor."