kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan'dan start: Yeni anayasa yolda

Ergun AKSOY ANKARA
Genel Başkan Yardımcısı Dengir Fırat'ın başkanlığında 10 hukukçudan oluşan komisyon kurduran Erdoğan, anayasa taslağının hemen bitirilmesi talimatı verdi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni sivil anayasanın startını verdi. Erdoğan'ın talimatıyla Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat başkanlığında hukukçu vekillerden oluşan 10 kişilik bir komisyon kurulması kararlaştırıldı. Erdoğan, daha güçlü olması için sivil anayasayı referanduma sunacaklarını belirterek, "Halkın seçeceği anayasa daha güçlü olur" dedi. Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk tur olmasından önce 340 vekili AK Parti genel merkezinde toplayarak, çeşitli uyarılarda bulundu. Hükümet ve parti olarak yeni dönemde neler yapacaklarını sıralayan Erdoğan, önceliklerinin yeni bir sivil anayasa olduğunu söyledi. Erdoğan, sivil anayasa taslağının en kısa sürede hazırlanmasını isterken, "Genel Başkan Yardımcımız Dengir Fırat başkanlığında 10 kişiden oluşacak bir komisyon kurulmalı. Bu dönemde vekil seçilen arkadaşlardan çok hukukçu var. nedenle komisyon on kişiden fazla olmamalı. Sayı fazla olursa süre de uzar" dedi.

HALKOYUNA SUNULACAK
Erdoğan, komisyonun çalışmalarına 1 Eylül'de başlaması talimatı verirken, ilk kez anayasanın da halkoyuna sunulacağını açıkladı. Erdoğan, şöyle dedi: "Arkadaşlar bu çalışmalarını en kısa sürede tamamlamalı. Taslak kitapçık haline getirilmeli. Vekil arkadaşlarımızla birlikte siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerine gönderilecek. Onların da düşüncelerini alındıktan sonra taslağa son şekli verilecek. Düşüncem yeni anayasa için referandum yapılmasıdır. Halkın onaylayacağı bir anayasa daha güçlü olur."