kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TARAFTARDAN PROTESTO İHALE öncesinde TMSF’nin bulunduğu caddenin her iki tarafında toplanan ve üzerlerinde ‘Göztepe bizimdir’ yazılı tişörtler bulunan 150’yi aşkın taraftar, ‘Et tırnaktan ayrılmaz’, ‘İzmir Göztepe’dir’ ve ‘Bizim olanı almaya geldik’ şeklinde pankartlar taşıdı.

Göz-Göz'e en yüksek teklif Altınbaş'tan geldi

İzmir'in köklü spor kulüplerinden 1925'te kurulmuş olan Göztepe'nin (nam-ı diğer Göz- Göz) İzmir dışındaki bir yatırımcıya gitti. TMSF, Bilgin Grubu borçlarından dolayı devraldığı Göztepespor'un Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, muhammen bedelinin yaklaşık 12 katı fiyatla Altınbaş Holding iştiraki Assos Perakende Mağazacılık ve Sportif AŞ'ye ihale edildi. TMSF'nin 110 bin YTL muhammen bedelle satışa çıkardığı Göztepe'nin ihalesinde Öz Göztepe Sportif, Assos Perakende Mağazacılık, Erato Kongre Seminer, Göztepe Danışmanlık ile Yiğit Sportif'ten oluşan 5 firma kapalı zarfla tekliflerini verdi. Öz Göztepe Sportif'in 151 bin YTL, Göztepe Danışmanlık'ın 280 bin YTL, Yiğit Sportif'in 400 bin YTL, Assos Perakende'nin 500 bin YTL ve Erato Kongre'nin 531 bin 500 YTL teklif sunduğu ihalede, en yüksek teklifi veren 3 firma açık artırmaya katıldı. Açık artırmada, yaklaşık 60 artırım yapıldı. 3 kez molanın kullanıldığı ihalede en yüksek teklifi 1 milyon 305 bin YTL ile Altınbaş Holding iştiraki Assos Perakende Mağazacılık ve Sportif verdi.

'BÜYÜKLÜĞÜNÜ BİLİYORUZ'
Altınbaş Holding Mali İşler Grup Başkanı Hasan Yalçın, ihale sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Göztepe'nin büyüklüğünü bildiklerini, hak ettiği yere gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ve camiayı bütünleştirici bir tavır içinde olacaklarını belirtti.