kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Unkapanı'nda albümler değil, dükkanlar satılık!

BÜLENT İPEK MAGAZİN
Bir dönem 'müzik sektörünün kalbi' olarak tanımlanan Unkapanı Plakçılar Çarşısı, can çekişiyor! Piyasaya vurulan 'dijital darbe'nin üstüne, belediyenin yıkım kararı aldığı söylentileri; İMÇ esnafını 'bitme' noktasına getirdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Unkapanı'nda albümler değil, dükkanlar satılık!
Dijital müziğin, albüm satışlarını durdurma noktasına getirmesi yüzünden üretim yapamayan Unkapanı'ndaki müzik şirketleri; Büyükşehir Belediyesi'nin mayıs ayında aldığı 'çarşıyı yıkma kararı'nın da etkisiyle, dükkanlarını bir bir satılığa çıkardı.

PANİĞE KAPILDILAR

Plakçıların bulunduğu altıncı bloktaki dükkanların yaklaşık üçte biri satılık veya kiralık. Bazı müzik yapımcıları ise sektörden umutsuzluklarını, İMÇ yıkılmazsa restorancı olma hayalleri kurarak ifade ediyor ve "Böylece prodüktörlükten daha çok kazanırız" diyor. Büyükşehir Belediyesi'nin Süleymaniye ve Haliç kıyısını kapsayan mimari dönüşüm projesi çerçevesinde yıkacağı ve yerine Osmanlı mimarisiyle 50 villa yapacağı söylentisi; Unkapanı Plakçılar Çarşısı'nın 20 bin çalışanını paniğe kaptırdı.

RAPOR BEKLENİYOR
Şu anda Ankara'dan gelen bilirkişi heyetinin, çarşı hakkında vereceği rapor bekleniyor. Dükkanını hâlâ satılığa çıkarmayanların umudu ise, İMÇ yıkılmaz da Süleymaniye'nin mimari dönüşüm projesiyle değer kazanırsa; lokantacılık yapabilmek. Mert Müzik şirketinin sahibi Halit Nart, "Son aylarda siftahsız kapatıyoruz. Akşama kadar kasaya bir lira dahi girmiyor. Birçok şirket benim durumumda. Kiracı olmadığım için ayakta durabiliyorum. Tek umudumuz, mimari dönüşümle bölgenin değerlenmesi. Belki dükkanı restoran yaparız" diyor.
Haberin fotoğrafları