kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şu Gaffur meselesi!

ŞİRİN SEVER
GÜNAYDIN'ın haberlerine göre yazı yazan, yazı stratejisini tamamen GÜNAYDIN'da çıkan haberler üzerine kuran ve bundan beslenen birileri yine döktürmüştü geçen gün... Güya 'SABAH gazetesi topla tüfekle Gaffur'a yani Peker Açıkalın'a savaş açmış, her gün onunla ilgili olumsuz haber yapıyormuş...' Bak bak bak! Müthiş yazı konusu işte sana! Açıklama yapma gereği duymamıştım; biri kafasında bir senaryo yaratmış, onun en büyük reytingi alacağına inanmış! Ciddiye almanın gereği yoktu. Öte yandan gündem yaratmakla o kadar meşguldük ki, okura nerede mozaik pasta, nerede cheesecake yediğimizi anlatmak yerine; başka gazetelerin haberlerimizi kopyalayıp hiç gocunmadan ertesi gün manşet yapmaları için çalışıyorduk! Gel gör ki, meselenin başkahramanı Peker Açıkalın jüri üyeliği yaptığı TV programında bu asılsız yazıları sahiplenince, GÜNAYDIN'ın editörü olarak cevap vermek farz oldu...

* Birincisi; Gaffur karakterinin yeni sezonda 'Avrupa Yakası'nda olmamasının sebebi, Peker Açıkalın'ın Evrim Akın'la bir dönem ilişkisinin olduğunu yazmamız değil! Açıkalın bu habere usturuplu bir şekilde itiraz edebilirdi ama 'ispat etsinler yoksa diziden ayrılırım' restini çekti. Yapım şirketiyle arasındaki sorunun nedeni buydu ya da değildi bilemem, ama biz değildik! İkincisi; Açıkalın'ın ekranda yaptığı soğuk espriler ve soyunduğu yeni rol, ilgili tüm köşe yazarlarını ve izleyenlerin tepkisini çekti. Bu tepkiler Açıkalın'ın 'Maskeli Beşler' filminde ekip arkadaşlarına takındığı tavırlarla başlamıştı. Gazetemize yollanan okur görüşlerinde de bu tepkiler yer alıyordu. Gülse Birsel'in 14 Ağustos'ta GÜNAYDIN'a yaptığı 'Yeni sezonda Gaffur olmayacak' açıklamasından sonra 51 okurun 41'i bu habere sevindiğini belirten mesajlar yolladı. Hepsi bilgi işlem servisimizde mevcut. Sadece tepkileri yayınlamamızın nedeni, Açıkalın'la ilgili durum tesbiti yapmaktı ve o negatif algının sebebini paylaşmaktı.

* Bugün itibarıyla bile bize açılmış bir dava yok iddia edildiği gibi... Birileri istediği için açılırsa o başka!!! Bizim hınçla gazetecilik yaptığımızı söyleyenler önce kendi yazdıklarına, insanları nasıl yönlendirdiklerine bakmalı. Bu ne öfke, bu ne hınç? Sadece şunu söylemem lazım: Kişi herkesi kendi gibi bilirmiş!!!