kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Uzmanlar Ne Diyor?

Psikiyatrist Dr. Tanju Sürmeli: Çocukların özellikle anaokulu çağına kadarki en önemli öğrenme kaynağı annedir. Amerika'da ve Kanada'da yapılan araştırmalar annenin ilgisinin ve sevgisinin çocuğun IQ'su üzerinde son derece etkili olduğunu gözler önüne seriyor. Anne, çocuklar için en önemli güven kaynağıdır. Annesinden yeterince ilgi görmeyen çocuklar ilerleyen yaşlarında özgüven sorunu yaşıyor. Britney Spears çocuklarını bu şekilde yetiştirmeye devam ederse, onların ileride ruhsal bozukluklar yaşamasına yol açabilir.

Profesör Dr. İlhan Yargıç: Her çocuğun annesinin ve babasının ona değer verdiğini görmeye ihtiyacı vardır. Çocuk kendisini sevmeyi bu şekilde öğreniyor ve bu şekilde kendine güveni geliyor. 'Ailem beni seviyor, o halde ben değerliyim' şeklinde bir düşünce oluşuyor çocukta. Nasıl ki araba kullanmadan önce ehliyet almak şartsa, anne-baba olmadan önce de belli bir olgunluğa ulaşılmalı. Aksi halde o çocukların hayatı ailelerin elinde kararıyor. Britney Spears bunun en tipik örneklerinden biri.

Prof. Dr. Bengi Semerci: Bir bebek dünyaya geldiğinde tüm algıları kendisine dönüktür. 3 aylık olduğunda annesi ona ayrı bir varlık olarak belirmeye başlar. Bu sırada bebek annenin duygularını bir ayna gibi yansıtır. Anne mutsuzsa mutsuz, anne neşeliyse neşeli olur. Bağlanma süreci denen bu dönemi sağlıklı geçiremeyen bebeklerde ruhsal sorunlar ortaya çıkar. Hele bir de anne bu dönemden sonra çocuktan uzaklaşırsa sorunlar daha da büyür. Spears'ın çocuklarına karşı tutumu onların ileride özgüveni düşük bireyler olmasına yol açacaktır.