kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yıllar geçti ama acılar dinmedi

Hüseyin CUMALI - Abbas ÇAKAR- Burhan KAZMALI
Marmara Depremi'nin 8'inci yıldönümünde, yaşamını yitirenler gözyaşı ve dualarla anıldı. Tüm Türkiye o acı günleri tekrar hatırladı..
Binlerce insanımızın can verdiği Marmara Depremi'nin 8'inci yıldönümünde, Sakarya, Kocaeli, Yalova'da yaşamlarını yitirenler törenlerle anıldı. Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, mezarlıklara akın ederken, ölenler için dualar okundu. Yetkililere depremin unutulmaması ve binaların sağlam yapılması çağrısında bulunuldu.

SAKARYA
Depremin meydana geldiği saat olan 03.02'de gerçekleştirilen törene sadece 10 vatandaş ile 30 Sakaryaspor Taraftarlar Derneği üyesinin katılması dikkat çekti. Törene katılan Firdevs Akgül, depremde kaybettiği 12 yaşındaki kızının fotoğrafına sarılarak ağladı.

KOCAELİ
Fuar alanında düzenlenen anma etkinliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu konser verdi ve sema gösterisi yaptı, Deprem saatinde ise vatandaşlar, "İzmit uyuma, depremi unutma, unutturma'' sloganı atarak Anıtpark'a ellerinde fenerlerle yaklaşık 2 kilometre yürüdü.

GÖLCÜK
Belediyenin düzenlediği etkinlikler kapsamında fotoğraf sergisi açıldı. Kavaklı kıyısında toplanan depremzedeler, daha sonra meşalelerle yürüdü. Belediye tarafından Kuran ve mevlit okutuldu. Gölcük'teki Donanma Komutanlığı'nda da depremde şehit düşen 420 personel törenle anıldı, anıta karanfil bırakırken gözyaşlarına hâkim olamadı.

YALOVA
Saat 03.02'de Deprem Anıtı'nda düzenlenen törene yaklaşık 500 kişi katıldı. Eşini ve 5 oğlunu kaybeden Abdullah Bilgin, Deprem Anıtı'nda çocuklarının isimlerinin yer aldığı mermer sütunlara sarılıp gözyaşlarına boğuldu.

GÖLCÜK

Yıkılan donanma binasında kimi oğlunu kaybetti, kimisi kardeşini kimisi de eşini... Ölenlerin isimlerinin bulunduğu anıtta gözyaşı döken bu babanın görüntüsü ise, acının hâlâ kor olduğunun en büyük kanıtı.
Haberin fotoğrafları