kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kerem'i çağırın

Basketbolumuzun dört otoritesiyle Avrupa Şampiyonası öncesi 12 Dev Adam'ı konuştuk Ortak kanı; oyun kurucu sıkıntısını çözmek için Kerem Tunçeri hemen kadroya çağrılmalı..
SABAH Spor'un geçen sezon başladığı ve kısa sürede bir klasik halini alan Serbest Kürsü'de Türk basketbolunun dört önemli ismiyle yaklaşan Avrupa Şampiyonası öncesi 12 Dev Adam'ı masaya yatırdık:

* Editör: Hazırlık döneminde Basketbol Milli Takımı'ndan nasıl sinyaller aldınız?
* Mehmet Baturalp: En büyük eksiğimiz oyun kurucu. Bunun sıkıntısını çekeriz. Engin Atsür, Hidayet, Cenk Akyol'u o noktaya koyma çabası hata. Elde gerçek guard yalnız Ender kalıyor. Belki Engin Atsür ile o farkı biraz kapatabilirler ama Hidayet'i burada düşünmek çok büyük yanlış.

KÜRSÜ İÇİN SAVUNMA ŞART
Avrupa Basketbol Şampiyonası dünyadaki en zor turnuvalardan biri. Buradaki en iyi sekize bakın; hepsi şampiyon da olabilir, sekizinci de. Şampiyon olan takımlar, rakiplerini hep belli bir sayı altında tutmuşlardır. Oysa bizim savunmamızdaki sıkıntı son maça kadar sürdü.
* Çetin Yılmaz: Bu oyuncularla çok yakın zamana kadar beraberdim. Havalarında olduklarında, eğer tam anlamıyla da hazırlarsa tüm eksikleri giderebiliyorlar. Japonya'da Hidayetsiz, Memosuz başarı kazanıldı. Bugün, oyun kurucu problemi yaşadığımıza katılıyorum. Bu ifade, oyun kurucu pozisyonundaki oyuncularımıza güvensizlik değildir. Ben şahsen onları gördüm ve inandım. Canla başla oynuyorlar. Onlar yetersiz değil, yeterli oyuncular. Ama takıma güç katacak bir ilave daha gelirse gelmesi kötü mü?
* Ergin Ataman: Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Türkiye'nin yeni oyun kurucu icat etmesi de lüzumsuz. Bu bölgede oynamayan oyuncuları buraya koymak, Real Madrid'in oyun kurucusunu hem de son iki yılda büyük aşama kaydetmişken görmezden gelmek yanlıştır. Şu an sağduyu hakimse derhal Kerem'i kadroya dahil etmeliler. 15 günlük süreçte oyun kurucu pozisyonundan pek olumlu sinyaller almadılar. İtalya'nın hem de o kadrosundan 20 sayı fark yedik. Ender sakatlansa derhal Kerem'i çağırmayacaklar mı?
* M.B: Üstelik Kerem hepsinden daha fazla oyun kurucu oynamış bir basketbolcu.
* E.A: Bu kadronun bir mucide ihtiyacı yok, bu kadronun onları oynatacak bir antrenöre ihtiyacı var. Tanjevic'in kariyerine bir şey söyleyemeyiz. Ama mucitliğe, ABD'yi yeniden keşfetmeye gerek olmadığı ortada. Şunu da söyleyeyim; İspanya ve Yunanistan'ın final oynadığı Japonya'da benim için dünya altıncılığı başarı değildir. Kerem'i çağıralım, sisteme adapte edelim ve çıksın herkes oyununu oynasın.
* Editör: Bu saatten sonra çağrılacak bir Kerem'in ne katkısı olur? DAHA TAKIM GÜVENMİYOR Kİ
* Murat Didin: Bu, doğrusu ve yanlışıyla Türkiye'nin milli takımı. Hiç birimizin niyeti turnuva öncesi birilerini eleştirmek değil. Ancak şunu düşünüyorum: Bu takımda bırakın bizi, takımdaki arkadaşlarına % 100 güven veren bir guard yok. Ender Arslan iyi bir oyun kurucu. Ama tamamen bir tempo oyuncusu. Oyuna girip ritmi artırıyor. Engin Atsür bize son şampiyonada çok yardımcı oldu. Hangi rolü versen yapıyor. Ama tam bir oyun kurucu değil. Zaman lehine işleyecektir. Hakan Demirel çok iyi bir sporcu. Bunlar dışında kadroya alınmayan Kerem Tunçeri var.

KEREM BÜYÜK BİR FIRSAT
Biz gruptan çıkınca Madrid'e gidiyoruz. Barcelona'yı yenerek İspanya Şampiyonu olan Real Madrid'in şehrine. Üstelik finalin son maçının MVP'si Kerem. Bugün Madrid'deki tüm basketbolseverlerin aklında kalan isim. Real Madrid, onunla ligi, kupayı ve ULEB Cup'ı kazanmış. Böyle bir ortamda o salona Türk Milli Takımı çıktığında, rakip İspanya değilse, o salonun tümü yanımızda olur. Biz "Kral'ın ülkesine kralsız" gidiyoruz. 12 bin taraftar desteğini kaçırıyoruz. En güçlü Türk oyun kurucu Kerem ise, onu oraya götürmemek olmaz. Bunun diğer çocuklarla, Hakan'ı, Engin'i, Ender'i küçültmekle ilgisi yok. Kerem'i kadroya almak gerektiğini takım menajeri bile söylüyor. Sizin elinizde Madrid'de sınırsız seyirci vizesi var ve bunu kullanmıyorsunuz.
M.B: Bir oyun kurucu hiçbir zaman böyle büyük ve zor bir şampiyonanın yükünü kaldıramaz. En az iki, hatta üç tane olmalı. Bir tek Ender ile bu iş yürüyecek inancında değilim.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 1 1 0 0 4 0 3
2 Kayseri 1 1 0 0 3 1 3
3 Trabzon 1 1 0 0 2 0 3
Tümünü göster...
4 İ.B.B. Spor 1 1 0 0 2 0 3
5 Gaziantep 2 1 0 1 3 2 3
6 Ankaragücü 1 1 0 0 2 1 3
7 Beşiktaş 1 1 0 0 1 0 3
8 Fenerbahçe 2 1 0 1 2 3 3
9 G.B. Oftaş 2 1 0 1 2 3 3
10 Bursa 1 0 1 0 0 0 1
11 Denizli 1 0 1 0 0 0 1
12 Sivas 0 0 0 0 0 0 0
13 Ankaraspor 1 0 0 1 1 2 0
14 G.Birliği 1 0 0 1 1 2 0
15 Konya 1 0 0 1 0 1 0
16 V.Manisa 1 0 0 1 1 3 0
17 Kasımpaşa 1 0 0 1 0 2 0
18 Ç.Rize 1 0 0 1 0 4 0
21:45
Fenerbahçe - Gaziantepspor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
2. Hafta
 G.B. Oftaş 0  
  Trabzon 2  
 Fenerbahçe 2  
  Gaziantep 1  
 Bursa -  
  Galatasaray -  
 V.Manisa -  
  Ankaraspor -  
 Konya -  
  Kayseri -  
 Sivas -  
  İ.B.B. Spor -  
 Ç.Rize -  
  G.Birliği -  
 Ankaragücü -  
  Denizli -  
 Kasımpaşa -  
  Beşiktaş -  
Haftanın Maçları
3. Hafta
 Fenerbahçe Sivas Cumartesi 18:45  
 G.Birliği Bursa Cumartesi 21:00  
 İ.B.B. Spor G.B. Oftaş Cumartesi 21:00  
 Gaziantep Beşiktaş Cumartesi 21:45  
 Trabzon Ç.Rize Pazar 18:45  
 Denizli V.Manisa Pazar 21:00  
 Ankaraspor Konya Pazar 21:00  
 Kayseri Kasımpaşa Pazar 21:00  
 Galatasaray Ankaragücü Pazar 21:45