kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AKP seçim kampanyası muhteşem başarılıydı

* Hiç politika düşündünüz mü? Hayır, politika bir başka dünya... Orada yerim yok diye düşünüyorum. Şunu da söyleyeyim; 91 yılında Jack dünyaca ünlü bir reklamcıyla bir şirket kurdum ve iktidardaki Anavatan Partisi'nin seçim kampanyasını yaptım. Mesut Yılmaz ANAP'ın başına geçtiğinde 11'di oy oranı, 22.5'e kadar çıkartmıştık, çok başarılı bir kampanyaydı. Başka alanlarda kendimi göstermeliyim diye düşünüyorum.

* Bu son seçimler biraz da Alinur Velidedeoğlu, Ali Taran gibi ünlü reklamcıların yarışına döndü. Reklam kampanyalarını nasıl buldunuz? AKP muhteşem başarılıydı. Gelişmekte olan ülkelerde halk, hayatında neyin değişeceğine dair mesajlar almak istiyor. Bizde ise AKP hariç kimse ne yapacağına dair hiçbir şey anlatmadı. Bakın o zaman bile Mesut Yılmaz, 'Çünkü daha yapacak çok iş var' sloganını kullanıyordu ki, AKP'nin sloganlarından biri de buna yakın bir laftı. Bırak geçmişi, ileriye ne götüreceksin? İletişimi çok iyi kullanıyor AKP, helal olsun!

* Ya CHP'nin reklam stratejisi? Bu kadar kötü olamaz; kavga, kavga, kavga... Zaten millet bıkmış, AKP'yi kötüleyeceksin ne olacak? Yapacaklarını anlatsana!

* Size hiçbir partiden teklif gelmedi mi? Hayır, benim bu dalda profesyonelliğim yok. Bu benim becerimi, boyumu aşıyor.

* Neden Mesut Yılmaz'la çalıştınız o zaman? O dönemde bir ekip kurmuştuk ve ona konsantre olmuştuk. Ondan sonra da çok zor olduğunu gördüm, ileri taşımadım. Zaten orada yaptığımız yeniliklere de çağdışı kalmış, cahil beyinler hep engel oldu. Ben Mesut Bey'e mitinglerde bir promter kullandırmak için kavga ediyordum muhasebeyle! 'Bu kadar paraya, ne gerek var' diyorlardı. Şimdi Erdoğan grup toplantısında bile promter kullanıyor.