kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Tuvana Büyükçınar davetlerinde sofraları yabani güller, ortancalar ve orkidelerle süslüyor. Tabak, bardak ve çatallarda Philippe Stark'ın plastik serisini tercih ediyor.

Ünlü particilerden özel tüyolar

Verdikleri davet ve partilerle konuşulan ünlü isimler, beğendikleri içki, dekor ve sunum tercihlerini Cosmopolitan dergisine anlattı..
Doğum günü partileri, düğünler ve özel davetler yaz aylarının vazgeçilmezleridir. Yaz boyunca katıldığımız bu özel partilerde, eğlenirken nasıl bir hazırlık yapıldığını çoğunlukla gözden kaçırırız. Bazen de parti sahibine tabaklarını nereden aldığını, yemekleri kime yaptırdığını sormaya utanırız. Cosmopolitan dergisi herkesin merak ettiği o özel partileri düzenleyen ünlü isimlere tüyolarını sordu, onlar da düzenledikleri davetlerin tüm detaylarını derginin bu ayki sayısına anlattı.

Tuvana Büyükçınar (Modacı)
*
Bu yıl Boğaz'da tekne kiralayıp, bir parti yapmak istiyorum. Parti 20-25 kişilik olacak.
* Benim favori yaz kokteylim; Cardinal Melon. Tropikal kokteyller içmeyi de çok seviyorum.
* Benim için bir davette en önemli şey; çiçek, yemek, müzik ve tema...
* Catering firması olarak genellikle Carlo Bernardini ile çalışıyorum. İtalyan mönüleri mükemmel oluyor.
* Bu yaz en beğendiğim şarkılar; Tanto Project'in Perfect Color ve Rachael Star'ın Crush adlı şarkıları.
* Tabak, bardak ve çatallarda Philippe Stark'ın plastik serini çok beğendim.
* Dore Çiçekçilik'le çalışıyorum. Yabani güller, orkide ve ortancalar da hep favorimdir.

Begüm Şen (Adnan Şen'in eşi)
*
Yaz kokteylim kesinlikle Mojito. En sevdiğim şarap ise beyaz Sarafin Chardonnay.
* Bir sonraki davetimde mönüde başlangıç olarak sushi ve ordövler, daha sonra 'finger food' tarzı minik parti yemekleri vereceğim.
* Davetlerimde rengarenk çiçekler ve Amerikan servisler kullanarak bir düzenleme yapmayı düşünebilirim.
* Çiçekler söz konusu olduğunda her zaman Aloha ile çalışıyorum.
* Bence bir davette en önemli şey, davetlilerin kendilerini rahat hissedecekleri bir ortam yaratmak. Davetlerde, mutlaka masa düzenlemesi ve dekorla sıcak ortamlar yaratılmalı.
* Davetlerimde genellikle gümüş çatal-bıçaklar kullanıyorum. Tabakları gümüş, aynalı tepsilerle kombinliyorum.

Ayşegül Toplusoy (Tasarımcı)
*
Bu yıl evimin bahçesinde 30 kişilik bir davet verdim.
* Genelde yaz davetlerimi hazırlamak en fazla bir hafta sürüyor. İki günde de hazırladığım davetler oldu.
* Davetlerimde genellikle deniz mahsullerini tercih ediyorum.
* İçki olarak kırmızı şarap, Sarafin ve İtalyan Pinot Grigio favorilerim.
* Bu yaz benim en çok keyif aldığım davet, 10'uncu evlilik yıldönümümüz için verdiğimiz kendi davetimizdi.
* Christofle'un krem rengi ve gümüş tabaklarını her zaman tercih ederim.
* Çiçek aranjmanları için Aloha ile çalışıyorum. Lilyum ve beyaz güllerden oluşan aranjmanları tercih ediyorum.

Ömer Karacan (Prodüktör)
*
Bu yıl yurtdışından arkadaşlarımı Göcek'te M/Y Halas teknesinde ağırlayacağım.
* En güzel yaz kokteyli bence Caiprinha.
* Benim için bir davette en önemli şey; dekor ve ışıkla yarattığınız atmosfer ile müzik ve içkinin parti bitene kadar bitmemesi.
* Katıldığım en muhteşem davet, Elizabeth Hurley ve Arun Nayar'ın Hindistan'daki düğünüydü.

Serdar Gülgün (Antika uzmanı)
*
Bu yıl bir parti yaparsam, her zamanki gibi evimde yapmak istiyorum.
* Oturmalı bir yemek daveti verdiğimde en fazla 20 kişi davet etmeyi tercih ederim. Ama parti olursa ne kadar kalabalık o kadar iyi oluyor: Tabii ki doğru kalabalık ise!
* En son gittiğim, yemek davetlerine her zaman zevkle katıldığım Çiğdem Simavi'nin evindeydi.
* Ben kendi davetlerimde her zaman Türk yemekleri ağırlıklı bir mönüden yanayım. Ama çoğunlukla sebzeyi ağırlıklı tutarım.
* Favori yaz içkim Martini.
* Bu yaz en beğendiğim şarkılar; Arielle Dombasle'ın şarkıları.
* Tabak, bardak ve çatallarda özellikle kullandığım bir marka yok. Daha ziyade yıllar içinde biriktirdiğim antika parçaları kullanmaktan hoşlanıyorum. Porselene gelince; tabii ki Herend'in lale desenli parçalarını kullanmayı seviyorum.

Melda Kosif (Profilo Holding Yönetim Kurulu Üyesi)
*
Bu yıl doğum günümde bir parti vereceğim.
* Herkesin ağız tadına uygun olan bir mönüyü tercih ettiğimden, farklı dünya mutfaklarını birleştirmeyi düşünüyorum. Başlangıç olarak havyar uygun olabilir.
* En sevdiğim şarap markası; Doluca'nın DLC Öküzgözü.
* Genelde başlangıçları kendim hazırlıyorum. Diğer yemekleri Rita Rina hazırlıyor.
* Çiçek aranjmanlarını Carmen'e yaptırıyorum.
Haberin fotoğrafları