kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Barış'lar farklı bir ekolmüş kimse onların yerini tutamaz!

ZEYNEP GÜLER CEYLAN GÜNAYDIN
'Adam Olacak Çocuk'un Mine Abla'sı Mine Mucur 'Benim Piyanomdan' adlı ilk solo albümünü çıkardı. "Bu albüm bir olgunlaşma ürünü" diyen Mucur, ekliyor: Barış Manço'yu çok özledim ..
Benim kuşağım çok iyi hatırlar 7'den 77'ye'yi... Her pazar TRT ekranlarında Barış Manço'nun hazırladığı bu programla diyar diyar Türkiye'yi gezer, 'Adam Olacak Çocuk' ile çocukların keyifli dünyalarına dalardık. O yarışmada miniklere 'Mine Abla' piyanosuyla eşlik ederdi. Mine Abla yani Mine Mucur, müzik piyasasında geçirdiği 20 yılı aşkın sürenin sonunda, ilk solo albümü 'Benim Piyanomdan'ı çıkardı. Klasik müzikten Türk müziğine, Sezen Aksu'dan Melih Kibar'a geniş bir repertuvarla bizlerle buluşan Mine Mucur, kendisinden de iki bestenin bulunduğu albümün gördüğü ilgiden hayli memnun.

MİNE ABLA İMAJI YARATTI
* Müzik hayatınız nasıl başladı?
8 yaşında piyano eğitimi alarak konservatuvarda okumaya başladım. Annem evlenmeden evvel, Türk müziği konservatuvarına devam etmiş fakat sonra bırakmış. İki çocuktan sonra, babamın da desteğiyle, ders alarak konservatuvara yeniden girmeye çalışırken, onun hocası beni ve kardeşimi keşfetmiş.

* Barış Manço ile nasıl tanıştınız ve böyle bir program yapmaya karar verdiniz?
Büyük tesadüf oldu. Sanırım 1989 yılının yazıydı; Gündoğan'da tatil yapıyorduk, Barış Manço ve ailesi de orada tatil yapıyordu. Benim de müzisyen olduğumu ve konservatuvarda küçük çocukların hocası olduğumu öğrenince; onun aklında da bu proje zaten varmış, hemen beni düşünmüş. İki yıl birlikte çalıştık. O bir 'Mine Abla' imajı yarattı ve bana hep derdi ki; "Sen küçüklerin Mine Abla'sı olacaksın, bu sana her kapıyı açacak ve sen bu şekilde ünleneceksin." Şimdi bu albümüm herkesin ilgisini çekti ve "Mine Abla albüm yaptı" diyorlar.

* İki yıl Barış Manço'yla birlikte çalışmış biri olarak, sizin ağzınızdan onu dinleyebilir miyiz?
Çok ileri görüşlü, kültürlü ve çok sevilen biriydi. Oturup beyin fırtınası yaparak olayları çözümlemeleri benim çok hoşuma giderdi. 'Domates Biber Patlıcan' şarkısını ilk yazdığı zaman büyük bir heyecanla çekime gelmişti ve şarkıyı bana dinletti. Dinleyince çok şaşırdım ve "Domates Biber Patlıcan diye şarkı mı olur?" derken bana şöyle cevap verdi: "Ama düşünsene ne kadar romantik bir ortam; çocuk tam aşkını ilan edecekken o sırada dışarıdan bir seyyar satıcı geçiyor ve o romantizmi tamamen bozuyor." Şimdi düşünüyorum da, o aslında bir halk ozanıymış...
Haberin fotoğrafları