kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İhracatçılardan Gül'ün adaylığına destek

Yeni Haber
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün devlet adamlığının Çankaya Köşkü'nde de sürdüreceğine olan inançlarının tam olduğunu belirterek, "Kendisinin bundan böyle Anayasal temel niteliklerin yılmaz bekçisi, siyaset üstü kimliği ile devletin organlarını eşgüdüm ve hakkaniyet içinde çalıştıran, uzlaştırıcı bir Cumhurbaşkanı olacağına dair en ufak bir kuşkumuz yoktur" dedi.

Oğuz Satıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesiyle Türkiye'nin Nisan ayından beri kangrene dönen Cumhurbaşkanlığı sürecinde önemli bir aşamaya gelindiğini söyledi. Böylelikle, bugüne kadar süren "spekülasyon kirliliği"nin de geride kaldığını ifade eden Satıcı, bundan sonra önemli olanın Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanlığı konusundaki tartışmalarda kendisinden beklenen ve büyüklüğüne yakışan demokratik olgunluk sürecini başlatması ve bunun devamını getirebilmesi olduğunu vurguladı.
Satıcı, "Kendisinin bundan böyle Anayasal temel niteliklerin yılmaz bekçisi, siyaset üstü kimliği ile devletin organlarını eşgüdüm ve hakkaniyet içinde çalıştıran, uzlaştırıcı bir Cumhurbaşkanı olacağına dair en ufak bir kuşkumuz yoktur" diye konuştu.

Satıcı, Türkiye'deki en büyük sorunun "birbirine katlanabilme" olduğuna işaret ettiği açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:
""Biz hiç makamın kimse tarafından bir rövanşist yaklaşımla yönetildiği iddialarına katılmıyoruz. Bu doğrultuda, AK Parti'nin 22 Temmuz seçimlerinde bir zafer kabul edilebilecek yüzde 46.6'lık oy oranı da, Parti'ye önemli bir sorumluluk vermiştir. Türkiye'nin küçük düşünülemeyecek kadar büyük bir ülke olduğuna inanan TİM önemli olanın kişilerin makamlarını, Türkiye'ye içe kapatma ve geriletme değil, çağdaş dünyaya entegrasyonun önünü açan bir yaklaşımla kullanacaklarına inanmaktadır. Bu vesileyle, Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanlığı adaylığının başta Sayın Abdullah Gül olmak üzere tüm adaylarla birlikte ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz."

(ANKA)