kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İmparatorun yeni mekânı İstanbul

ŞELALE KADAK
ŞELALE KADAK
Uzakdoğu yemeklerinin usta ismi Jean Georges, Serdar Bilgili'nin W Oteli'nde ünlü restoranının bir şubesini açma arefesinde hazırlıklar için İstanbul'a geldi ve "Baharatçılar Çarşısı'ndan aldığım ilhamla New York'a yeni yemek tarifleri götürüyorum" dedi..
Birbiri ardına açtığı restoranlar ve birbirinden ilginç yeni tatlarla dünyada sayısız ödülün sahibi olan ünlü Fransız aşçı Jean-Georges Vongerichten, New York'ta ününe ün katan restoranı Spice Market ile yakında İstanbulluların hayatına girecek. Beşiktaş'ın eski başkanı ve işadamı Serdar Bilgili'nin dünyanın en büyük zincir otel gruplarından biri olan Starwood ile anlaşma yapmasının ardından Akaretler'de 2008 başında açılacak olan W oteli'yle birlikte Spice Market de kapılarını açacak. Hayatı, Avrupa, Uzakdoğu ve New York ekseninde geçen Jean- Georges Vongerichten hayatında ilk kez geldiği İstanbul'da üç gün geçirdi ve Spice Market isimli restoranının açılış hazırlıklarıyla uğraştı. İşte bu sırada ünlü aşçıyla röportaj yapmak üzere Eminönü'nde turistlerin favori et restoranı Hamdi'de buluştuk. Sıcak ve sempatik tavırlarıyla önüne gelen baklava ve şöbiyetlerden şöyle bir çatal aldıktan sonra bana döndü ve "Müthiş lezzet! İstanbul'a daha önce gelmemiş olduğum için pişmanlık duydum. İnanılmaz bir şehirdeyim" dedi. Özellikle New York'a seyahat edenler bilir. Şehirde 'ne var ne yok' hakkında bilgi veren gazete ve dergilerin hepsinde şu restoranlar aldığı yıldızlarla öne çıkar:

AŞÇI İMPARATOR!
"Jo Jo, The Mercer Kitchen, Vong, Thi Lipstick CafPrime, Jean Georges ve tabii ki Spice Market." Kimi Uzakdoğu mesela Tayland mutfağı, kimi bistro, kimi et, kimi Uzakdoğu ile harmanlanmış Fransız mutfağı ve altında tek bir imza yani Jean-Georges Vongerichten. Hong Kong'tan, Bora Bora'ya, Las Vegas'tan, New York'a, Paris'ten Bora Bora'ya, Londra'dan Bahamalar'a, Shangai'dan Japonya'ya kadar pek çok ülkede farklı tarzlarda tam 18 restoranı bulunan ünlü aşçı, sadece bir restoranından yani New York'taki Spice Market'ten yılda 15 milyon dolar ciro yapıyor. Restoranları ve yemekler gurmelerden olumlu yorumlar aldıkça, Jean-Georges Vongerichten da adeta devleşiyor. Birbirinden ilginç yemeklerin yapıldığı bir evde büyüyen Vongerichten, daha 16 yaşındayken Fransa'da ünlü aşçıların yanında eğitim almaya başlamış ve farklı tatları karıştırmayı daha küçük yaşlarda iken ailesinde yapılan yemekler sırasında öğrenmiş. Füzyon mutfağının öncüsü olarak ün yapan ve farklı lezzetleri birbirine karıştırmasıyla tanınan Vongerichten, İstanbul'un yanı sıra St.Petersburg, Dubai Mexico City'de de restoranlar açmaya hazırlanıyor.