kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Haris Sladzic Taci Şeker

Beyoğlu'ndan çıkan Taji New Yorkluları giydiriyor

SİNAN ÖZEDİNCİK
Taci Şeker, Beyoğlu'nda yarattığı Taji markasını New York'a kadar taşıdı. Şeker'in New York Valisi George Pataki'nin de arasında yer aldığı 6 bin özel müşterisi bulunuyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Beyoğlu'ndan çıkan Taji New Yorkluları giydiriyor
Taci Şeker, dokuz yıl önce Beyoğlu'nda başladığı terzilik macerasında bugün New Yorkluları bile giydiren adam konumuna geldi. Adından esinlenerek yarattığı Taji markası ile, bu adı verdiği mağazalarında 6 bin müşterisine hizmet veriyor. Yılda 7 bin gömlek, bin 500 takım elbise ile müşterilerini giydiriyor ve 2007 yılında 2 milyon dolar ciro hedefliyor. Oysa 1998 yılında, sadece 30 metrekarelik bir dükkânı vardı Taci Şeker'in. Beyoğlu Meşelik Sokak'ta, birinci kattaki dükkân ile bir anlamda bir ilke de imza atıp kat mağazacılığını başlatmıştı. Şeker, "O özel açılış gününü hiç unutamayacağım. O gün gördüm ki daha önce çalıştığım ünlü terzi Osman Şeref'in yanında kendime çok şey katmışım. Açılışa gelen çiçeklerin dükkânın sokağından İstiklal Caddesi'ne kadar taştığını görünce bunu teyit etmiş oldum" diye anlatıyor kendi ayaklarının üzerinde durmaya başladığı ilk günü.

6 BİN MÜŞTERİSİ VAR
Taci Şeker'in müşteri portföyü birkaç ay içinde 500 kişiye ulaşıyor. O da çareyi mağaza değiştirmekte buluyor. Ama diktiği takımlar öyle beğeniliyor ki müşteri sayısı giderek arttıkça bu mağaza da ona yetmiyor. Yanında 60 eleman çalışan Taci Şeker, "İçinde bulunduğumuz mekâna yakışır şekilde, insanlara limitsiz hizmet sunmaya çalışıyorum. Şu an kayıtlı 6 bin civarı müşterim var. Ama yerli yabancı daha pek çok insana ulaşmayı hedefliyorum. Gerekirse uzaya bile servis yaparım" diyor.