kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin

1 hafta daha süre veririz yaz sonunu beklemeyiz

Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, grevsiz ama çalışanları mağdur etmeden getirilecek her türlü teklife açık olduklarını ifade ederek, "Önümüzdeki hafta sonuna kadar THY'ye süre veriyoruz. Bizimle restleşmesinler" dedi..
Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, THY ve Teknik AŞ'de gerçekleştirilen grev oylamasından "evet" sonucu çıkmasına galip-mağlup yaklaşımıyla bakmadıklarını belirterek, "Amacımız grev değil, grevi bir tarafta tutuyoruz. İyi niyetli çabalarımız karşılık görmezse inatla mevcut teklifte ısrarcı davranırlarsa; biz grev konusunda tecrübeli bir sendikayız. Bizimle bu konuda restleşmesinler. Her türlü restlerini görürüz" dedi. Grevsiz ama çalışanları mağdur etmeden getirilecek her türlü teklife açık olduklarını yineleyen Ayçin, "Önümüzdeki hafta sonuna kadar THY yönetimine süre veriyoruz. Ama uzun uzadıya, yaz sezonunun bitimini bekleyemeceğiz. Herşeyin bir sınırı var. Beş aydır bekliyoruz, bir beş ay daha beklemeye tahammülümüz yok" diye konuştu. Hava-İş Başkanı Ayçin, THY'deki grev sürecine ve son duruma ilişkin yaptığı basın açıklamasında Bakanlar Kurulu'ndan çıkacak olası bir grev erteleme kararının bütünüyle siyasi bir karar olacağını ifade etti. Ayçin, "Böylesi siyasi bir karar alınırsa cevabı çok sert olur. Bir tek uçağı tarifesinde kaldıramazlar" dedi. Yapılacak tek şeyin uzlaşmak olduğunun altını çizen Ayçin, şöyle konuştu:

'TATMİNSİZ VE AÇGÖZLÜ DEĞİLİZ'
"Baskıyı sürdürürlerse, bu sektör yapısal konumu itibari ile bu kadar baskıyı kaldırmaz. Grev ertelemesinin erteleme değil, grev hakkımızı ortadan kaldırdığını biliyoruz. Grevin 60 gün ertelenmesi durumunda biz bir daha greve çıkamıyoruz. Eğer anlaşamazsak, toplu sözleşmemiz Yüksek Hakem Kurulu'na gidecek. Biz orda yokuz. Yüksek Hakem Kurulu, anti demokratik bir kuruluştur. Oradan hukuka, insana saygılı bir karar çıkmayacağını biliyoruz. Bu süreci düşünmek dahi istemiyoruz. Takdir kendilerinin, bir tarafta uzlaşı, barış öbür tarafta kavga. Hangisine varlarsa, ikisine de varım. Bize tatminsiz ve açgözlü insan muamelesi de yapılmasın."
Haberin fotoğrafları