kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bana yapılan yatırımı 6 ayda çıkardım

ŞELALE KADAK
ŞELALE KADAK
* Sizin için neden imparator aşçı diyorlar? Ben New York'a 20 yıl önce geldim. Onun öncesinde Uzakdoğu'da Japonya, Bank Kong, Singapur ve Hong Kong'da otellerde aşçı olarak çalıştım. Uzakdoğu'ya gittim, çünkü oradaki etnik yemekleri tatmak, farklı baharatları, otları keşfetmek istedim. New York'a 1986 yılında Swiss Otel'de şef aşçı olarak çalışmak ü z e r e geldim. 29 yaşındaydım.

* Otellerde şef aşçıyken ne zaman ve nasıl ilk restoranınızı açtınız? 1991 yılında kendime ait ilk restoranımı açtım. Tabii benim bunun için param yoktu ama bir müşterim bana 'bir gün kendi restoranını açmak istersen beni ara' demişti. Ünlü bir yönetmen kendisi. Philip Suarez. Belki onu Michael Jackson'un video kliplerinden bilirsiniz. Kendimi hazır hissedince ben de Philip'i aradım ve "Hazırım" dedim. Çünkü ben işadamı değil, aşçıydım. O günden sonra Philip benim bütün projelerimde partnerim oldu. New York'un o zamanlar en popüler caddesinde ilk restoranım Jo Jo'yu açtık. Philip parayı yatırdı ve ben 6 ayda geri ödeyecek duruma geldim. Daha sonra devamı geldi. Bugün sadece New York'ta 7 restoranımız var. 3500 kişiyiz. 12 aşçıyla başlamıştım bu işe şimdi bu rakamlara ulaştık.

* İstanbul'da açılacak olan Spice Market için New York'tan aşçı gelecek mi? İlk başta ben ve ekibim olacağız. Belki bir ya da iki yıl New York'tan bir aşçı işin başında olacak ama buradaki aşçıları da eğiteceğiz. Biz yerel insanlarla çalışmak istiyoruz hepi.