kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Başaran Ulusoy

Dört dönemdir 'yeter' diyenler şimdi 'aday ol' diye bastırıyor

HACER GEMİCİ
TÜRSAB, kasım ayında yeni bir seçim heyecanı yaşayacak. Aday olmama kararını erken açıklayan Ulusoy, "Yeter artık diyenler, şimdi de 'başkan aday ol' diye baskı yapıyor" dedi..
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), kasım ayında yeni başkanını seçecek. Dört dönemdir birliğin başkanlığını üstlenen Başaran Ulusoy, çok önceden bu yıl aday olmayacağını açıkladı. 8 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Ulusoy'un erken aldığı bu karar sektörü de şaşırttı. "Yeter çok durdun diyenler şimdi gitme aday ol diye bastırıyor" diyen Başakan Ulusoy, ayrılmakta kararlı görünüyor. Ulusoy, "9 Kasım'da görevi bırakacağım. Ben kararımı verdim. Zamanında çekilmeyi bilmek lazım" diyor. Seçimden önce 8 yıl boyunca yaptıklarını anlatan Ulusoy, Kuşadası'nda 2009 yılında devreye girecek olan kongre merkezi, Kütahya'daki oteli somut örnekler olarak sunuyor. Bu yatırımlar için TÜRSAB'tan bir kuruş çıkmadığını dile getiren Ulusoy, "Benim gelirlerim 1.5 milyon YTL. Giderim ise 2.5 milyon YTL. Bu aradaki fark sponsorlardan geliyor. İyi projelere, kurumlar para aktarmaktan çekinmiyor. Ben her yıl 1 milyon YTL'yi nereden bulacağım diye çabalıyorum" değerlendirmesinde bulunuyor.

CAMİANIN DEDİĞİ OLUR'
Ulusoy, ısrarla başkanlık için aday olmayacağını açıklasa da 'aday ol' baskısına ne kadar direneceği konusunda çok net değil. Nitekim, "Ya çok fazla aday ol yönünde istek gelirse, çekilme kararınız geçerli olacak mı" sorumuza Ulusoy, "Şu an için kararlıyım. Ama tabii ki camianın dediği olur" yanıtını veriyor. 24 saat boyunca görevinin başında olduğunu anlatan ve bu 8 yılda yorulduğunu da ifade eden Ulusoy, sözlerine şöyle devam ediyor: "Bu dönemde ailem, amcalarım bana çok destek oldu. Ben iki şeyle kavga etmemeyi öğrendim. Devletle ve damatla kavga edilmez. 1999 yılında 'Aynı yolda omuz omuza' diye bir kitapçık bastırdım ve neler yapacağımı sıraladım. Şimdi bakıyorum de ne yapmak istediysem yapmışım. Keşke şunu da yapsaydım dediğim bir şey olmadı. Hepsini başardım. Ben ülkemi seviyorum. Benim ülkem çok güzel, sevgilisi güzel olanın gözüne uyku girmezmiş, benim sevgilim çok güzel. Gözüme uyku girmiyor."