kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

4.5 yaşındaki çocuğa yanlış ameliyat iddiası

Yeni Haber
İzmir'deki özel bir hastanede bademcik ameliyatına giren 4.5 yaşındaki Beyza Dizmen'in yanlışlıkla geniz etinin alındığı iddia edildi.

Beyza'nın babası Sezer Dizmen (34), kızını daha önce Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdüklerini, burada zaman kaybetmeden bademcik ameliyatı olması gerektiğinin söylendiğini belirtti.

Dizmen, şunları kaydetti:

''Orada iki ay sonrasına gün veriyorlar diye özel hastaneye getirdik. Burada hemen cuma günü bademcik ameliyatının yapılacağı söylendi. Kızım önce saat 09.20'de ameliyata alındı. Ameliyattan çıktığını ve geniz etini aldıklarını söylediler. Biz kızımızın geniz eti değil, bademcik ameliyatı olacağını söyledik. Sonra kızımı tekrar saat 10.00'da ameliyata aldılar. 11.00'de ikinci ameliyat bitti. Zaten gelişme geriliği bulunan ve 12 kilogram ağırlığında olan kızım, iki kez üst üste anestezi almış oldu.''

Ameliyattan çıkan kızının 6 saat sonra taburcu olabileceğini söylediklerini ifade eden Dizmen, yaşadıkları olay sonrası başhekime gidip durumu anlattıklarında ''Bu da bizden olsun'', ''Kızınız ölmedi ya ne istiyorsunuz'' yanıtını aldıklarını iddia etti.

Bunun üzerine Bayraklı Karakolu'na giderek, doktorlar aleyhinde şikayetçi olduklarını aktaran Dizmen, babasının da aynı hastanede altı yıl önce geçirdiği by-pass ameliyatının ardından kısmi felç olduğunu öne sürdü. Dizmen, ''Daha önce başımıza benzer bir olay gelmişti. Ancak başka hastanede zaman kaybetmeyelim diye buraya geldik. Ben Bolu'da öğretmenim, ayın 18'inde görevime dönmek zorunda olduğum için çok beklemek istemedim'' diye konuştu.

Ailenin Avukatı Sibel Şuman ise ''Hastane görevlilerinden belgelerin verilmesi için talepte bulunduk, fakat kanuna aykırı bir şekilde evrakı vermeyi reddettiler. O nedenle savcılık kararıyla teslim alacağız. Hukuki prosedür de işleyecek. Haklarında görevi ihmalden dolayı şikayette bulunduk. Bundan sonrası yargıya kalıyor'' dedi.

KIZINI HASTANEDEN ALDI

Dizmen ve Şuman, daha sonra Beyza'yı hastaneden alarak, önce Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığına, oradan da tedavinin devamı için Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Hastane Başhekimi Dr. Zeki Hozer ise söz konusu iddiayı yalanlayarak, ''Çocukta hem geniz eti hem de bademcik sorunu vardı. İki ameliyatın da yapılması gerekiyordu. Yani yanlışlık yok. Hastamızın geniz eti ameliyatı da olması gerekiyordu'' dedi.

Beyza Dizmen'in 6 Ağustos günü polikliniklerine başvurduğunu belirten Dr. Hozer, her iki operasyonu geçiren çocuğun sağlık durumunun iyi olduğunu, ancak yakınlarının doktor izni olmadan hastayı çıkardıklarını kaydetti.

AA