kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"PKK ile asla çatışmayız"

Yeni Haber
Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin Peşmerge İşlerinden Sorumlu Bakan Şeyh Cafer Şeyh Mustafa, terör örgütü PKK ile asla çatışmaya girmeyeceklerini söyledi.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'ye bağlı Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin internet sitesinde yayınlanan habere göre, Irak Bölgesel Kürt yönetiminin Peşmerge İşlerinden Sorumlu Bakan Şeyh Cafer Şeyh Mustafa, "PKK ile asla çatışmaya girmeyeceklerini" söyledi.

Mustafa, "Maliki'nin PKK ile mücadele konusunda Türkiye ile imzaladığı mutabakat muhtırası çerçevesinde Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nden PKK ile çatışma talebinde bulunulması durumunda buna karşı tutumunuz ne olur?" şeklindeki soruya verdiği yanıtta PKK'ya karşı harekete geçmeyeceklerini söyledi.

Mustafa, "Savaş ile PKK sorununun çözümüne inanmıyoruz. PKK sorunu Türkiye'de siyasi bir sorundur, bunun çözümü de siyasidir" dedi.

"Bir köyünün güvenliğini sağlayamayan Irak ordusu'nun, PKK ile savaşamayacağını" savunan Şeyh Cafer Şeyh Mustafa, Anayasaya göre, sınırların güvenliği Peşmerge'nin değil, Irak ordusu'nun işi olduğunu ifade etti.

Mustafa, Irak hükümeti'nin PKK'ya karşı savaş kararı alması halinde ise bu savaşa "katılmayacaklarını" söyledi.