kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Arkadaşımız Nurdeniz Kutsel, şampiyonu bir tur için zor ikna etti. Trafiğe kapalı yerde ve kısa bir mesafe olduğu için kasksız yapılan denemeden sonra Nurdeniz, yüzüne yansıdığı gibi heyecanlıydı ama motordan indiğinde hız tutkusunu hissetmişti.

Şampiyonluk abi vasiyeti

Nurdeniz KUTSEL HABER MERKEZİ
Dünya Superspot Motosiklet Şampiyonu Sofuoğlu, trafik kazasında ölen ağabeyini hiç unutmuyor. Kendisi gibi motosiklet pilotu olan ağabeyi için kazandığını söylüyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Şampiyonluk abi vasiyeti
Henüz küçücük bir çocukken babasının Adapazarı'ndaki tamirhanesinde tanıştı motosikletlerle. Babası ve iki ağabeyi gibi o da hız tutkusunun esiri oldu. Yüzlerce yarışa katıldı. Türkiye ve dünyada çeşitli dereceler aldı. "Bu tutku nedeniyle 16 yaşımdan beri tek başına yurtdışında yaşıyorum. Türkiye'den destek alamayınca tek çarem yurtdışında şansımı denemekti" diyen Kenan Sofuoğlu, henüz 23 yaşında ve Dünya Supersport Motosiklet Şampiyonu. Şampiyonluk sevincini ailesiyle paylaşmak için Adapazarı'ndaki evine ve çocukluğunun geçtiği tamirhaneye dönen Sofuoğlu, mütevazılığından hiçbir şey kaybetmemiş. Tamirhanede tornavidayı eline alıp ağabeyinin yarışlara katıldığı motorunun ayarlarını yapan, yolunu kesip imza almak isteyenlerle uzun uzun sohbet eden Sofuoğlu, şimdilerde Adapazarı'nda bir kahraman. Belediye başkanı ve validen kendi adına bir yarış pisti ve yarış okulu açılacağının müjdesini alan Sofuoğlu, gençlere seve seve ders vereceğini söylüyor.

"MOTOR TAMİR EDERDİM"
"Motorcu olmasaydım elektronikle ilgilenir yine motor tamir ederdim" diyen genç şampiyonun hayatındaki en önemli insan, ağabeyi Bahattin Sofuoğlu. 2002'de Kenan'ın gözlerinin önünde karşıdan karşıya geçerken ölen motosiklet pilotu ağabeyinin kendisine her zaman destek olduğunu anlatan Sofuoğlu, şampiyonluğu için ise "Ağabeyimin vasiyetiydi" diyor.
Haberin fotoğrafları