kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SUDAN ÇIKARILANA KADAR KENARDA BEKLEDİ... Kocasının ölümüyle ağıtlar yakan gözü yaşlı eş Ayşe Yılmaz ve arkadaşı Mehmet Uğur, dalgıçlar cesedi çıkarana kadar göl kenarında bekledi

Kocasının çırpınarak boğulmasını seyretti

Mustafa KAYA DENİZLİ / MERKEZ
Denizli'de eşi ve arkadaşıyla pikniğe giden Turgay Yılmaz, girdiği gölde çamura saplanınca boğularak can verdi. Acı olaya tanık olan eş "Katil göl kocamı geri ver" diyerek feryat etti..
Denizli'de bir markette kasaplık yapan 29 yaşındaki Turgay Yılmaz, piknik için gittiği Gökpınar Baraj Gölü'nde, eşi ve arkadaşının gözleri önünde çamura saplanıp boğularak can verdi. Eşinin ölümüne çaresizce tanıklık eden ve sinir krizleri geçiren Ayşe Yılmaz ise, "Canavar göl, katil göl, kocamı geri ver" diye feryat etti. Genç kadın, önceki gece rüyasında "Kanlı gömlek" gördüğünü belirterek, "Demek kocamın öleceğini görmüşüm" dedi. Turgay Yılmaz, eşi Ayşe Yılmaz ve arkadaşları Mehmet Uğur, önceki gün piknik yapmak ve balık tutarak eğlenmek için Denizli merkezdeki Gökpınar Göleti kıyısına gitti. Şemsiyelerin altında güneşten korunmaya çalışan gruptan Turgay Yılmaz bir ara sıcaktan bunalarak serinlemek için göle girmeye karar verdi. Kendisini barajın serin sularına bırakan Turgay Yılmaz, gölün ortasında bulunan eski bir eve kadar yüzdü. Bir süre sonra yeniden kıyıya doğru kulaç atmaya başlayan Yılmaz, bir anda çamura saplandı ve kısa bir çırpınmanın ardından hızla suların altında kayboldu. Yılmaz'ın sulara gömüldüğünü gören eşi Ayşe Yılmaz ve arkadaşı Mehmet Uğur, genç adamı kurtarmak için göle girmeyi denedi ancak battığı yere ulaşamadı. Yeniden kıyıya dönen ikili durumu hemen jandarmaya ve polise bildirdi.

RÜYAMDA ÖLÜMÜNÜ GÖRDÜM'
Jandarma olay yerine geldiğinde ağıtlar yakan Ayşe Yılmaz ve arkadaşı Mehmet Uğur'la karşılaştı. Gözyaşlarına boğulan genç kadının, "Ne olur kocamı kurtarın. Onu bana getirin. Ben sensiz ne yaparım Turgay!.. Beni ve kızını yalnız bırakma! Kanlı gömleğini rüyamda görmüştüm, öleceğini görmüştüm. Canavar göl, katil göl, kocamı geri ver" şeklindeki feryatları yürekleri dağladı. Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı dalgıçlar Turgay Yılmaz'ın cesedine ulaştı. Kocasının cesedi çıkarılana kadar gölün kıyısından ayrılmayan gözü yaşlı eş, daha sonra acil 112 ambulansına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken, Denizli Valiliği Gökpınar Baraj Gölü'nde yüzme ve su sporlarının yasak olduğunu hatırlattı.