kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

İSTANBUL
Başı asansöre sıkışan çocuk yaşamını yitirdi

Beyoğlu'nda tadilat halindeki bir binaya anten monte etmeye giden Halil Taş'ın yanında götürdüğü 11 yaşındaki oğlu Baran Taş, asansörde sıkışarak yaşamını yitirdi. Babasının çatıda çalıştığı sırada güvenlik kapısı açık olan asansörden aşağı bakan çocuk, asansörün bir anda hareket etmesiyle dengesini kaybetti. Boynu asansörle duvar arasına sıkışarak kırılan ve olay yerinde yaşamını yitiren Taş'ın cesedi, itfaiye ekipleri tarafından çıkarılarak ambulansla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Oğlunun ölüm haberini alan anne Selamet Taş, hastanenin önünde "Asansörde daha kaç kişi ölecek? Niye önlem alınmadı. Oğlumu kim geri getirecek" diye feryat etti. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. Taş Ailesi'nin yakınları ise olay yerinde yapılacak incelemenin ardından sorumlular hakkında hukuki süreç başlatacaklarını belirtti.

DENİZLİ
Rahşan Ecevit'in eski otomobilinde eroin
Denizli'de ihbar üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri çarşamba akşamı Ali Erkoç'un (35) kullandığı otomobili Pamukkale Kavşağı'nda durdurdu. Erkoç ile yanında bulunan Süleyman Ergören'i (19) gözaltına alan ekipler, Emniyet Müdürlüğü bahçesine çektikleri otomobilde detaylı arama yaptı. Otomobilin kapı ve çamurluklarındaki zulalarda yarımşar kiloluk paketler halinde 12 kilo eroin ele geçirildi. İfadesinde, otomobilin Bülent Ecevit'in başbakanlığı döneminde Rahşan Ecevit'in makam aracı olarak kullanıldığını öne süren Erkoç, aracı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün satışından aldığını söyledi. Erkoç ve Ergören, çıkarıldıkları mahkemede tutuklanıp cezaevine gönderildi.

RİZE
Müdür hakkında cep mesajlı taciz iddiası
Rize'de bir ilköğretim okulu müdürü hakkında, eski bir kız öğrencisine cep telefonundan cinsel içerikli mesajlar gönderdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Hakkında adli ve idari soruşturma başlatılan okul müdürü açığa alındı. 17 yaşındaki H.A., mezun olduğu ilköğretim okulunun müdürü M.A.'nın kendisine cep telefonundan 50 kadar cinsel içerikli mesajlar gönderdiği iddiasıyla, suç duyurusunda bulundu. Rize İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, okul müdürü M.A.'yı açığa aldıklarını belirterek, "Olay hakkında idari soruşturma sürüyor" dedi. H.A.'nın bir gün sonra savcılığa yaptığı şikâyeti geri aldığı da öğrenildi.

İSTANBUL
Boğaz'daki kazada herkes kusurlu çıktı
İstanbul Boğazı'nda 4 ay önce, Eminönü-Üsküdar seferini yapan Turyol Kooperatifi bünyesinde çalışan "Urfalı Cemal" adlı yolcu motoru ile "Adil Kaptan" adlı kum kosterinin sis nedeniyle çarpışmasıyla ilgili kazanın bilirkişi raporu hazırlandı. Koray İlhan Varış'ın ölümü 70 kişinin de yaralanmasına neden olan kazayla ilgili raporda, "Urfalı Cesur" isimli yolcu teknesinin kaptanı asli kusurlu, tekne sahibi Şafak Bulut ve Gemi Trafik Hizmetleri Liman Başkanlığı ile Turyol işletmesi de tali kusurlu bulundu.
Haberin fotoğrafları