kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Miras kavgasında, Pera Palas Oteli'ne mümessil

Hayati ARIGAN MERKEZ
İşadamı Hasan Süzer'in nikâhsız eşi Suna Süzer'in, işadamının mirasında yer alan Pera Palas'ın kanunsuz satıldığı gerekçesiyle açtığı davada, mahkeme otele mümessil atanmasına hükmetti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Miras kavgasında, Pera Palas Oteli'ne mümessil
İşadamı Hasan Süzer'in ölümünün ardından resmi nikâhlı eşinden olan çocukları ile, işadamının nikâhsız olarak yıllarca birlikte yaşadığı Suna Süzer arasındaki miras kavgasında, mahkeme mümessil tayin etti. 120 milyon dolarlık miras içinde yer alan Pera Palas Oteli'nin kanunsuz bir şekilde İhsan Kalkavan'a satıldığı gerekçesiyle satışın iptalini isteyen Suna Süzer, bu kararla bir adım öne geçmiş oldu. Hasan Süzer, Esme Süzer'le 6 çocuklu evliliğini sürdürürken 1978'de tanıştığı Suna Süzer'le 27 yıl birlikte yaşadı. Bu arada Suna Süzer'den olan kızı Aylin'i de nüfusuna aldı. Hasan Süzer sahip olduğu ve bünyesinde beş yıldızlı Pera Palas'ın da bulunduğu, İstanbul Otelcilik Şirketi'nin hisselerinden yüzde 80'ini kendisinde bırakırken, kalanını Suna ve Aylin Süzer ile ilk eşinden olan çocuklarına verdi.

BİR MİLYON TAZMİNAT İSTEDİ
Hasan Süzer 6 Kasım 2005'te yaşamını yitirdi. Ancak sahibi oldukları Kentbank'a TMSF tarafından el konulduğu için zor günler geçiren aileden Esme Süzer ile oğlu Hüseyin Süzer, işadamının mirasını reddederken, diğer çocukları ile Aylin Süzer'i mirasçı olarak belirlendi. Suna Süzer, geçen haziran ayında 27 yıl kaldığı Pera Palas'tan atıldı. Mülkiyeti Emekli Sandığı'na ait otelin 45 yıllık üst kullanım hakkının kendisinden habersiz İhsan Kalkavan'a satıldığını öğrendikten sonra da destekten yoksun kalma davası açan Suna Süzer ayrıca, muhtarlıktan fakirlik belgesi aldı ve işadamının çocuklarından 1 milyon YTL destekten yoksun kalma tazminatı istedi. Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne de bir dava açan Süzer, miras paylaşılmadan yapılan satışın iptalini ve otele mümessil tayin edilmesini istedi. Talebi yerinde bulan mahkeme de avukat Süleyman Sırrı Günay'ı satışın iptali davasında mirası temsil etmek üzere mümessil olarak atadı.