kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kerem'in evlenmesinden pek mutlu olmam!

BAŞAK ÇOKAN MAGAZİN
Sibel Turnagöl, 14 yıl önceboşandığı KeremAlışık'ı sevdiğini amabu duygunun aşkolmadığını söyledi:"Kerem çocuğumunbabası olmanınötesinde iyi birinsandır. O bir günevlenirse, oğlumuzSadri üzülür amabundan ben de çokmutlu olmam!"..
Oyuncu-şarkıcı Sibel Turnagöl, yıllardır açmayı planladığı modaevini, iki ay önce hayata geçirdi. "Bu işe aniden karar vermedim. 5 yıldır düşündüğüm bir projeydi" diyen Sibel Turnagöl, kendisiyle yaptığımız söyleşide; 14 yıl önce ayrıldığı eski eşi Kerem Alışık ve oğlu Sadri'yle ilgili de ilginç açıklamalarda bulundu.

* Yıllardır planladığınız modaevinizi açınca ne tür tepkiler aldınız? Bu haber fısıltı halinde yayıldı ve müşterilerim gelmeye başladı. Bizim hazırladığımız kıyafetlerle davetlere katıldıktan sonra teşekkür için arıyorlar. Bunlar beni çok mutlu ediyor.

* Bu projenizi gerçekleştirirken kimseden destek aldınız mı? Bu işte en küçük noktasına kadar benim emeğim var. Bütün detaylarla tek başıma ilgilendim. Kendime güvenerek işimi yapıyorum. Her işte bir rekabet vardır ama ben kimseyi rakip olarak görmüyorum. Eski kayınvalidem Çolpan Hanım (İlhan) bu işe yıllarını verdi. Ben yıllarca onun atölyesinde çok şey öğrendim. Ancak modaevimi tek başıma açtım.

* Çolpan İlhan size yardımcı olmak istedi mi? Yoksa siz bu işi yalnız mı başarmayı tercih ettiniz? Ben hiçbir konuda yardım almayı sevmiyorum. Onun da işi çok yoğun olduğu için bana vakit ayıramadı. Bence her insan işine tek başına başlamalı ve kendi ekibini kurmalı.

EVLİYKEN ÇALIŞAMIYORDUM


* Bir dönem sahneye de çıkıyordunuz. Şarkıcılığa uzun bir ara verdiniz... 5 yıldır müzik piyasasından uzağım. İlk çıktığımda Sibel, Seda, Seren vardı.

* Sizdeki yeteneğini kim keşfetmişti? Sinemaya başladığımda sahneye çıkmam için çok teklif geldi. Uzun süre direndim. Maksim'den teklif geldiğinde 'üç ay sonra çıkarım' dedim. Ancak üç ay, on beş gün oldu ve kendim de inanamayarak sahneye çıktım. Evliliğim bittikten bir yıl sonra şarkı söylemeye başladım. Ben evliyken çalışmıyordum. Kerem'le birlikteliğimin son dönemlerinde, birkaç dizide rol aldım.

* Evli olduğunuz dönemde neden iş yaşantısından uzaklaştınız? Kerem çalışmamı istemiyordu. 'Ya evliliği ya da işini tercih et' deyince, ben de evliliğimi tercih ettim. Fakat son dönemlerde rahmetli Sadri Bey'in (Alışık) ısrarıyla çalışmaya başlamıştım. Sahneye çıkmak ise aklıma bile gelmiyordu. Ayrıldığımız için Kerem'in müdahale etmesini gerektirecek bir durum olmadı. Hayatıma sıfırdan başlamıştım ve çalışmam gerekiyordu. Sadri o zaman dört yaşındaydı.

KİMSEYLE UĞRAŞAMAM


* Ayrılık kararını vermek sizin için zor mu olmuştu? Çok gençtim ve kararımı tek başıma verdim. Bir şeye karar verdiysem mutlaka yaparım. Hayatımda ailem hariç bir tek kendime güvenirim. Her şeyin altından kalkabileceğimi bilirim. Zor anlarla karşılaştım ama üstesinden gelebildim.

* Boşandıktan sonra Kerem Alışık'ı arayıp, yardım istediğiniz oldu mu? Hayır, Kerem'den hiç yardım istemedim. Beni rahatsız eden insanlarla yollarım kesişmiyor. Karşılaşsam da beni etkilemiyor. Yaşadıklarım bana her zaman güç verdi. Kendime çok güveniyorum ve bu duygu beni motive ediyor. Keşke her şey yolunda gitseydi ve ayrılmasaydık ama bundan pişmanlık da duymadım.

* Hayatınızda 14 yıldır kimse yok. Bu hâlâ Kerem Bey'e karşı sevginizin bitmemiş olmasından mı kaynaklanıyor? Halletmem gereken sorunlarım varken, kimseyle uğraşamam. Hayatımda olacak insanın, yaşamını benimle dengelemesi gerekiyor. Oğlum Sadri küçükken bile 'o adam sana niye baktı?', 'Niye camdan bakıyorsun?' gibi sorular sorardı. Bir erkekle birlikte olmak için onun psikolojisini bozamazdım. Sadri artık karşıma düzgün bir erkek çıkarsa evlenmemi istiyor.

* Kerem Bey'e olan duygularınız tamamen bitti mi? Kerem benim için çok özel bir insan ve hep öyle kalacak. O benim çocuğumun babası. Ancak bunu aşk olarak tanımlayamam. Zaman zaman aklımızdan biraraya gelmek geçti ama yeniden evlenmedik. Ben Kerem ile evliliğimi zedeleyen konularda anlaşamadım ve ayrıldım. Bunun dışında Kerem kötü bir insan değil ve gerçek anlamda ilk aşkımdı.

SADRİ AYRI OLMAMIZA ALIŞTI


* İnsanlar zaman zaman ayrılmanıza neden olan olayları yeniden gündeme getiriyor. Siz bundan rahatsızlık duyuyor musunuz? Ben bunları çok gereksiz buluyorum. Olanların üzerinden çok zaman geçti. Yapılanlar belliydi ve hafızası güçlü olan herkes bunları hatırlar. Konuşmak isteyenler konuşuyor. Oğlum Sadri de benim yaptığımı doğru buluyor. Sadri, hayatı boyunca babasıyla benim biraraya gelmemizi bekledi ama artık ayrı olmamıza o da alıştı.

* Kerem Bey evlense bu sizi üzer mi? Beni değil ama Sadri'yi çok üzer. Aslında ben de bu durumdan çok mutlu olacağımı sanmıyorum. Kerem'in tabii ki ilişkileri olacak ama evlense ne yaparım bilemiyorum. Ben evlensem Kerem de bu duruma üzülür. Sadri ile ikisi müthiş bir ekip oluşturuyor. Nasıl haber alacaklarını bilirler. Kerem çok içe dönük biridir. Bütün evliliğimiz boyunca bana sadece üç kere 'seni seviyorum' demiştir. Onu bile çok zor söylemiştir ama beni çok sevdiğini bilirim.