kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Öznur Çalık

'Ben Gül için oy verdim'

Ergun AKSOY ANKARA
MKYK toplantısında konuşan Malatya vekili Öznur Çalık, "Oy veren 118 yaşındaki dede 'Kızım ben Abdullah Gül'e oy vermek için geldim' dedi. Biz bu oyu bu olaylardan dolayı aldık" diye konuştu..
AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu MKYK'da, Malatya Milletvekili Öznur Çalık'tan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına destek geldi. Çalık, seçim günü sandıkta karşılaştığı 118 yaşındaki bir dedenin, "Kızım ben bu yaşımda Gül'e oy vermek için geldim" sözlerini aktararak, "Biz bu oyu yaşanan bu olaylardan dolayı Sayın Gül'den dolayı aldık" dedi. AKP MKYK, dün Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında yaklaşık 2.5 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantıda, herkesin merakla beklediği Cumhurbaşkanlığı konusu sadece bir üye tarafından gündeme getirildi. Erdoğan başta olmak üzere üyeler, bu hassas konuyla ilgili görüş belirtmekten kaçındılar. Dışişleri Bakanı Gül ise, adaylık konusu yerine dış politikada yaşanan gelişmeleri anlattı. Toplantıda, Gül'ün Cumhurbaşkanlığına adaylığıyla ilgili konuşan tek isim Malatya Milletvekili Öznur Çalık oldu. Çalık, seçim günü sandık başında karşılaştığı 118 yaşındaki bir dedenin, "Kızım 118 yaşındayım. Oy vermek için geldim. Abdullah Gül'e oy vereceğim. Ona haksızlık yapıldı" şeklindeki sözlerini aktardı. Çalık, "118 yaşındaki bu dedenin sözleri beni çok duygulandırdı. Biz bu oyu aldıysak yaşanan bu olaylardan ötürüdür. Sayın Gül'den dolayıdır. Bunun dikkate almalıyız" dedi ve Gül'ün cumhurbaşkanı olmasına destek verdi. Çalık'ın bu sözlerini Başbakan Erdoğan not alırken, diğer üyelerin Cumhurbaşkanlığı konusuna girmedikleri öğrenildi.

BAŞKANLIK ANKETİ
Toplantıda TBMM Başkanlığı ve TBMM Başkanvekilliği ile grup yönetim kurulu üyelikleri ile grup başkan vekillerinin kim olması yönünde anket yaptırıldı. Üyeler, verilen anket forumlarını doldurarak, Başbakan Erdoğan'a verdiler.