kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

30 bin dolarlık tatil kavga çıkardı

ABD'de eşi ve oğlu ile göl kenarında tatil yapan Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'ye tatili nasıl finanse ettiğini açıklaması konusunda yoğun baskı yapılıyor..
Fransa'nın çiçeği burnunda Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, "30 bin dolara mal olan tatilin parasını kim ödüyor?" eleştirilerine kulak tıkayarak ABD'nin Wolfeboro kentinde tatilin keyfini çıkarıyor... Microsoft şirketinin üst düzey yöneticilerinden Michael Appe'in göl kıyısındaki süper lüks bir villasında kalan Sarkozy, önceki gün de eşi Cecilia ve oğlu Louis ile birlikte sandalla açılıp gölün keyfini çıkardı. Aile dostlarıyla gölde jet ski de yapan Sarkozy'nin keyfi yüzünden okunuyordu. "Amerikancı" olmakla suçlanan Sarkozy'nin tatilini ABD Başkanı George W. Bush'un aile yazlığına yakın bir yerde yapması da ülkede tartışmalara yol açtı. İki liderin bu tatil sırasında "gizli bir görüşme yapabileceği" ve Sarkozy'nin de bu nedenle yaz tatilini ABD'de geçirdiği söylentileri basına da yansıdı. Fransız Paris Match dergisinin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Sarkozy ise "ABD Başkanı Bush beni Kennebunkport'taki aile yazlıklarına davet etti. Ancak tatilimi bunun üzerine ABD'de yaptığım iddiaları doğru değil. Buraya arkadaşlarımız için geldik" diye konuştu. Öte yandan Fransa'da Sosyalist Parti milletvekilleri de Sarkozy'nin tatili hangi parayla yaptığını açıklamasını istedi.

CEBİNDEN Mİ YOKSA DEVLET Mİ?
Sol eğilimli Liberation gazetesi için bir makale kaleme alan Fransız vekil Rene Dosiere, "Tatilin parasını kendi cebinden mi yoksa devlet bütçesinden mi ödediğini açıklamalı. Maaşını göz önüne alırsan cumhurbaşkanlığı bütçesi dışında başka bir yerden ödendiğini düşünmek mümkün değil" diye yazdı. Siyasetin stresini göl sularında atmaya çalışan Sarkozy'nin diğer tatile çıkan bakanlarına, "Cep telefonlarınız her zaman açık olsun. Her an ulaşılabilir durumda olun" dediği de belirtildi.