kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Polisleri çizgi film karakteri disipline sokacak

Yeni Haber
Tayland'da disiplin dışı davranış sergileyen polis memurlarına ünlü Japon çizgi film karakteri Hello Kitty pazu bandı takma cezası verilecek. ..
Tayland Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yeni aldığı karar gereğince işe gelmeyen veya geç gelen, aracını yasak bölgeye park eden, vatandaştan hakkında şikâyet gelen polislere ilk seferine sözlü uyarı cezası verilecek. Memurun durumunda düzelme görülmemesi durumunda ise haki renkli resmi ve son derece ciddi görünüşlü polis üniformasının üzerine pembe renkli Hello Kitty pazu bandı takma cezası verilecek.

Polis memurun bu pazu bandını gün boyu takması ve akşamında amirine rapor vermesi gerekecek. Dolayısıyla bütün mesai arkadaşları kusurlu memuru bu haliyle görecek. Memurun davranışını devam ettirmesi durumda ise aynı pazu bandıyla bu sefer kavşaklar veya devriye gibi görevler memuru beklerken bu durumda da halka ifşa edilmiş olacak. Hala disiplinsiz davranışında bulunan memurlara ise daha ağır cezalar verilecek.

Yeni ceza uygulaması hakkında görüş belirten bazı polis memurları durumu 'utanç verici' olarak nitelerken bir polis memuru ara sıra işe geç gelme gibi kabahatler işlediğini itiraf ederken 'bundan sonra cesaret edebileceğimi zannetmiyorum' dedi.
Hello Kitty karakteri Asya'da özellikle 13-17 yaş arası genç kızlar arasında son derece popüler. Bu yaştaki genç kızların büyük çoğunluğunun defterleri, kalemleri, hatta yatak odaları bile Hello Kitty ile süslü.