kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

2.Erdoğan hükümeti kuruluyor

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul etti. Cumhurbaşkanı Sezer, AK Parti Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan'a 60. Hükümeti kurmakla görevlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hükümeti kurma konusunda Anayasal takvime uygun hareket edeceklerini ancak bunun 45 günlük sürecin sonuna kadar kullanılacağı anlamına gelmediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, 60'ıncı Hükümeti kurma görevini verdi. Sezer, Erdoğan'I saat 11.00'de Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde 15 dakika süren görüşmeden sonra hükümeti kurmakla görevlendirdi.

Erdoğan, Çankaya Köşkü'nden ayrılırken bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Anayasal takvim süreci içinde çalışmalarını yaparak yeni Bakanlar Kuruluda yer alacak isimleri tespit edeceklerini ve Cumhurbaşkanına takdim edeceklerini söyledi. Hükümetin kurulması, TBMM Başkanlık seçimi ve Cumhurbaşkanı seçimlerinin içiçe girdiğini söyleyen Erdoğan, Çarşamba günü yapacakları AKP Grup toplantısıyla tüm bu süreçlere ilişkin karar vereceklerini bildirdi.

"DAHA GÜÇLÜ BİR KABİNE OLACAK"

Erdoğan, yeni Kabine'yi belirlerken partinin ilgili ve yetkili kurullarıyla görüşmeler, partiye yeni katılan kişilerle değerlendirmeler yaparak "4 yıl 8 ay içindeki tecrübelere de dayalı olarak birçok eksikleri giderecek çok daha üçlü bir kabine oluşturulacağını" ifade etti.

Başbakan Erdoğan, 2013 yılı için bazı hedefleri olduğunu ifade ederek, öncelikli olarak Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için kişi başı milli geliri 10 bin dolara ulaştırmak, daha ileri bir demokrasiyi yerleştirmek, barış ve dayanışma fikrini daha da oluşturmak istediklerini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan etnik ve dinsel milliyetçiliği ortadan kaldırıcı adımları atabilmek, birbirine önyargılarla değil kardeşlik anlayışıyla bakan, tek millet tek bayrak tek vatan tek bayrak anlayışının hakim olduğu bir ülke amacında olduklarını ifade etti.

MUHALEFET TURU


Erdoğan, Kabine'nin oluşturulması sırasında Anayasal takvim içinde çalışmalarını yürüteceklerini ve müzakere, istişareye dayalı bir çalışma yürütme amacı içinde olduklarını söyledi.

Kabine'nin kurulması sürecinde muhalefet partileriyle görüşüp görüşmeyecekleri sorusu üzerine de Erdoğan, "Daha önce de söyledim, bazı liderleri telefonla aradım, irtibat halinde olmak isterim ama gerekli olan haller olur olmayan haller olur. Her attığımız adımda da her konuyu görüşmek zorunda değiliz" dedi.

Anayasal süreç derken bunun 45 gün bekleneceği anlamına gelmek zorunda olmadığı anlamına geldiğini kaydeden Erdoğan, Meclis başkanlığı meclis divanı seçimi olduğunu hatırlattı. Erdoğan, "Bir takım öncelikleri arkadaşlarımızla değerlendireceğiz ona göre adım atacağız" diye konuştu.

AJANSLAR