kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Türkiye Müslüman değil, laik bir ülke"

Yeni Haber
Alman Yeşiller Partisi'nin Eş Başkanı Claudia Roth, "Türkiye'nin AB'ye kayıtsız şartsız katılmasını istiyorum" dedi. Roth "Türkiye Müslüman değil laik bir ülkedir" ifadesini de kullandı...
İstanbul'un Ortaköy semtinden Alman ZDF TV kanalının programına katılan Roth, Türkiye'nin AB üyesi olması gereğini vurgularken şunları söyledi: "Türkiye'nin AB'ye üye olması gerekiyor. Türkiye'de tabiki mükemmel bir demokrasi yok ama demokrasi her şeye rağmen işliyor. Türkiye Müslüman değil laik bir ülkedir. Ama Türk halkının çoğu Müslümanlığa bağlıdır."

AZINLIK HAKLARININ KORUNMASI İÇİN ADIM ATILMALI

AB Haber'e göre, Avrupa'da Türkiye'ye karşı duyulan kaygılara saygı duyduğunu ifade eden Roth, "Ama bu kaygıları Türkiye'nin AB üyeliğine karşı kullanmayı çok yanlış buluyorum" şeklinde konuştu. Roth söyle devam etti:
"Türkiye'ye yapılacak şey bütün kriterleri uygulaması için destek verip bunların hayata geçirilmesi için baskı yapılmalı. Bu kriterlerin Türkiye'nin de yararına olduğunu inandırmak gerekiyor. İnsan hakları, azınlık haklarının korunması gibi konularda Türkiye mutlaka adım atmalıdır."