kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ülkü ocakları başkanları cezaevinde

Yeni Haber
Eskişehir'de, ''3. Sac Ayağı'' adıyla düzenlenen operasyonda, "silahlı çıkar amaçlı suç örgütü" kurdukları iddiasıyla yakalanan Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar ülkü ocakları başkanlarının da yer aldığı 6 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Ufuk Ö. (27), Afyonkarahisar Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Baki O. (32), Kütahya Ülkü Ocakları Başkanı ve Bilecik Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Mehmet M. (36), Kütahya Ülkü Ocakları 2. Başkanı Serhat E. (24), Murat D. (24) ve Serkan Ç. (21) ''Silahlı çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, 6136 sayılı kanuna muhalefet, zorla senet imzalatmak, nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırmak, tehdit etmek, zorla senet imzalattırmak ve iş yeri boşaltmak'' suçlarını işledikleri iddiasıyla dün gözaltına alınmıştı. Zanlılar, gece yarısı çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyon kapsamında Eskişehir ve çevre illerde faaliyet gösteren silahlı çıkar amaçlı suç örgütü üyesi oldukları iddia edilen 6 zanlı, uzun süreli takip sonucu, kent merkezi ve Sivrihisar ilçesindeki 9 ayrı ev ve iş yerine düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalanmıştı.

Olayla ilgili soruşturma sürdüğü ve operasyonların genişletilebileceği öğrenildi.

(CHA)