kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Operasyonlarda adı geçenlere terfi yok

YAŞ, Vatansever Güç Birliği Hareketi'ne yönelik operasyonda adı geçen askerleri terfi ettirmedi. Hudson Toplantısı'na katılan tuğgeneral Süha Tanyeri'nin terfisi de gelecek yıla kaldı ..
İLİŞKİLİ HABERLER
Operasyonlarda adı geçenlere terfi yok
TSK'nın yeni komuta kademesinin belirlendiği Yüksek Askeri Şûra'da (YAŞ) 10'u irticadan 23 personelin ihracının yanı sıra bazı operasyonlarda adı geçen askerlere de terfi verilmedi. 79 askerin bir üst rütbeye terfi ettirildiği bu yılki YAŞ toplantılarında başta Vatansever Güç Birliği Hareketi'ne yönelik Girdap Operasyonu olmak üzere adı polis kayıtlarına geçen isimlerin bir yıl daha aynı görevde kalması kararlaştırıldı. Hudson Toplantısı'na katılan tartışmalı komutan SAREM Başkanı Tuğgeneral Süha Tanyeri'nin terfisi de gelecek yıla kaldı. Hudson'daki toplantının ikinci Türk kahramanı Washington Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Tuğgeneral Bertan Nogaylaroğlu da, Tanyeri gibi bir yıl daha aynı görevde kalacak. TSK, ihalede usulsüzlük iddiasıyla yargılanıp ceza alan 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı'na da terfi yolunu açmayarak emekliye sevk etti.

TELEFON DİNLEMESİNE TAKILDI
Bu yılki YAŞ toplantılarında görev süresi uzatılarak terfi verilmeyen 40 general ve amiral arasında Vatansever Güç Birliği Hareketi'ne yönelik Girdap Operasyonu'nda adı geçen isimler dikkati çekti. Çete mensuplarının kendi aralarında yaptığı telefon konuşmalarında adı geçen 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Cahit Sarsılmaz'a terfi verilmedi. Orgeneral olmayı bekleyen Sarsılmaz, bir yıl daha aynı görevde kalacak.

'HİZMET ÖDÜLÜ' TERFİYİ ENGELLEDİ
Çete lideri olduğu gerekçesiyle tutuklanan eski yüzbaşı Muzaffer Tekin'e üstün hizmet ödülü veren Tuzla Piyade Okulu Komutanı Tümgeneral Zekeriya Öztürk de korgeneralliğe terfi ettirilmedi. Danıştay saldırısıyla ilgili arandığı sırada intihara teşebbüs etmek üzereyken bulunan emekli astsubay Mahmut Öztürk'ün ağabeyi olan tümgeneral Zekeriya Öztürk'ün terfisi bir yıl sonraki Şûra'ya kaldı. ABD'nin Afganistan'da yürüttüğü "Sınırsız Özgürlük Harekâtı"nda Florida-Tampa'da görev alan ve irtibat heyetinin başkanlığını yürüten Tümgeneral Ümit Şahintürk de terfi alamayan isimlerden.
Haberin fotoğrafları