kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şehitler memleketlerinde uğurlandı

Yeni Haber
Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Astsubay Üstçavuş Abdullah Şaşdım'ın cenazesi, memleketi Kayseri'de toprağa verildi.

Şehit Astsubay Üstçavuş Şaşdım için öğle namazından sonra Hunat Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Şaşdım'ın ailesi, yakınları, Kayseri Vali Vekili İbrahim Yurdakul, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Erten, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Başsavcı Mehmet Siyami Başok, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Belpınar, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, bazı belediye başkanları, Şaşdım ailesinin yakınları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Şaban İşlek, burada yaptığı duada Şaşdım'ın son şehit olmasını isteyerek, şehitlere Allah katında ölü denmeyeceğini, ancak ateşin düştüğü yeri yaktığını söyledi.

Cenaze namazının ardından Şaşdım'ın cenazesi top arabasına konuldu. Askeri birlikler ve askeri bando eşliğinde oluşturulan korteje katılanlar, Hunat Camisi'nden Kartal Şehitliği'ne kadar yürüdüler.Şehit Şaşdım'ın annesi Hatice, babası Hasan, eşi Dilek ve kardeşleri Nazlı ile Orhan Şaşdım kortejin en önünde yer aldılar.

Anne Hatice Şaşdım tören boyunca üzerinde Türk bayrağı taşıdı. Dilek Şaşdım da tabutun bulunduğu top arabasına tutunarak yürüdü. Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Erten ise baba Hasan Şaşdım'ı yalnız bırakmadı.

Korteje eşlik eden vatandaşlar da büyük bir Türk bayrağı açarak, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Askere uzanan eller kırılsın'', ''Kahrolsun PKK'' ve ''Gönüllü askeriz silah isteriz'' gibi sloganlar attılar.

Törenin ardından Şehit Astsubay Üstçavuş Abdullah Şaşdım'ın cenazesi, Kartal Şehitliği'nde toprağa verildi. Saygı atışının yapıldığı şehitlikte, Tümgeneral Erten tabutun üzerindeki Türk bayrağını baba Hasan Şaşdım'a verdi.

ŞEHİT ER GÜNGÖR TOPRAĞA VERİLDİ

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde, teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan istihkam er Ayhan Güngör, Adana'da düzenlenen tören sonrası defnedildi.

Adana Asker Hastanesi'nden alınarak Sabancı Merkez Camisi'ne getirilen şehit için burada tören düzenlendi. Cenaze namazında baba Osman Güngör ile ağabeyi Cumali Güngör en önde yer alırken, şehidin ikizi olan Beyhan'ın güçlükle ayakta durabildiği görüldü. 5 ay 10 günlük asker olan şehidin, 2 ay sonra ikiz kardeşinin düğünü için izne geleceği öğrenilirken, baygınlık geçiren Beyhan'ı yakınları sakinleştirdi.

İl Müftüsü Mehmet Barış tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından törene katılan Adana Valisi İlhan Atış, 172. Zırhlı Tugay Komutanı ve 6. Kolordu Komutan vekili Tuğgeneral İzzet Ocak, baba Osman Güngör'e taziyelerini ilettiler.

Güngör, ''Oğlum güçsüz geldi, beni gönderin hepsini temizleyeyim. Ne zaman olursa olsun askere gitmeye hazırım'' diye konuştu.

Sözlü olduğu ve terhisi sonrası evlilik planları yaptığı belirtilen Güngör'ün annesi Hayriye Güngör ise oğlunun tabutuna sarılarak, ''Kuzumu evlendiremedim'' diye göz yaşı döktü.

Namazın ardından askerler tarafından alınan tabut, bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Şehit için cami önünde askeri bando eşliğinde geçit töreni yapıldı. Baba Osman Güngör ile kardeşinin fotoğrafını elinde tutan ağabey Cumali Güngör, asker selamı vererek şehidi uğurladılar.

Daha sonra top arabasından indirilerek askeri cenaze aracına konulan cenaze, defnedilmek üzere asri mezarlık içindeki şehitliğe götürüldü.Burada da gözyaşları döken ailesi, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılırken baba Osman Güngör, oğlu için hazırlanan mezara girerek tabutu yerleştirdi. Dualar eşliğinde cenaze toprağa verilirken, Tuğgeneral İzzet Ocak tarafından baba Osman Güngör'e Türk Bayrağı verildi.

Cenazenin defnedilmesinden sonra oğlunun mezarına giden anne Hayriye Güngör ve kardeşleri göz yaşlarına boğuldular.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, vatandaşlar, ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' şeklinde sloganlar atarak terörü protesto ettiler.

MİLLETVEKİLİ ALTAN ŞEHİT ER ÇÖKMEZ'İN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

AK Parti Kastamonu Milletvekili Hasan Altan, Tunceli'de teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Er Murat Çökmez'in ailesini ziyaret etti.

Altan, beraberinde AK Parti Kastamonu İl Başkanı M. Gökhan Gülşen, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Can, Tosya Belediye Başkanı Sait Gülabacı ve genel seçimlerde AK Parti'den aday gösterilen Hakan Dikmenlioğlu ile Kilkuyu köyünde ziyaret ettiği Çökmez ailesine başsağlığı diledi.Aileye her zaman destek olacaklarını ifade eden Altan, ''Bu millet büyük bir millettir, toprağı ve bayrağı için seve seve canın vermekten kaçınmaz. Murat evladımız da bunlardan birisi'' dedi.

Altan, milletin ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, terör örgütü PKK'nın kökünü kurutacağını ifade etti.

Şeiht Er Çökmez'in kardeşinin bir yıl sonra askere gideceğini duyduklarını belirten Altan, kendisine de her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.

Şehit Er Çökmez'in annesi Nazik Çökmez, oğlunun gece rüyalarına girdiğini, ''anne geliyorum'' lafının kulaklarında çınladığını anlattı. Baba Dursun Çökmez ile şehit erin kardeşi Arif Çökmez de şehitlerin kanının yerde bırakılmamasını, terörün kökünün kurutulmasını istedi.

(AA)