kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu...

Tarih
İngiliz tarihçi Stone: Türk milliyetçisiyim
10 yıldır Bilkent Üniversitesi'nde görev yapan ve Ermeni soykırımı iddialarını reddiyle tanınan eski Oxford profesörü Norman Stone, "İngiltere korkunç sıkıcı, onun için gittim" derken yıllarca görev yaptığı Türkiye'ye övgüler yağdırdı. İngiliz Sunday Times gazetesiyle uzun bir söyleşi yapan Stone, Türkiye için, "Harika bir yer. Uçaktan iner inmez bir Türk milliyetçisi oluverdim. 'Sigara içmek yasak' tabelasının altında siyah üniformalı bir adam sigara tüttürüyordu. 'Burası tam bana göre bir yer' diye düşündüm" dedi. İstanbul'da yazdığı 'Birinci Dünya Savaşı: Kısa Bir Tarih' adlı kitabının tanıtımı için İngiltere'ye giden Stone, Türk siyasetinin, İngiliz siyasetinden çok daha ilginç olduğunu da söyledi.

Terör
Son teknoloji telsizler PKK'ya gidiyordu
Mersin'de Avrupa'dan terör örgütünün dağ kadrosuna teknoloji harikası telsizler, vücut ısıtıcısı ve sağlık malzemesi götüren 1 kişi yakalandı. Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, H.H. isimli şüphelinin sürücüsü olduğu çekici ve dorse içinde kırsal alandaki örgüt mensuplarına aktarılmak üzere bir Avrupa ülkesinden lojistik ve sağlık malzemeleri getirdiği ihbarını aldı. Malzemeleri taşıyan dorse ile çekicisinde yapılan aramada, 6 büyük sırt telsizi ve aksesuvarları, 6 el telsizi ve aksesuvarları, 60 vücut ısıtıcısı ve bol miktarda sağlık malzemesi ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler ile ilgili TIR'ın sürücüsü H.H. gözaltına alındı.

Terör
Erzak vermeyen köylüye infaz
Van'ın Gürpınar ilçesi Cepkenli köyüne gelen 3 terörist, kendilerine erzak vermeyen 1 köylüyü öldürdü. Van Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, önceki gün Cepkenli köyüne gelen terör örgütü PKK mensubu 3 kişi, vatandaşlardan erzak ve yiyecek istedi. Köyde yaşayan İkram Öner (55), teröristlerin isteklerini geri çevirdi. Bunun üzerine teröristler, silah zoruyla Öner'i köy dışına çıkardı. Teröristler, köy çıkışında el ve ayaklarını bağladığı Öner'i, silahla vurarak öldürdü. Güvenlik güçleri, olayın ardından kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyonlarını sürdürüyor.

Operasyon
Üç ilin ocak başkanı 3. Sac Ayağı'na takıldı
Eskişehir'de "3. Sac Ayağı'' adıyla düzenlenen operasyonda aralarında 3 ilin ülkü ocakları başkanlarının da bulunduğu 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. "Silahlı çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, 6136 sayılı kanuna muhalefet, zorla senet imzalatmak, nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırmak, tehdit etmek ve işyeri boşaltmak'' suçlarını işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı U.Ö. (27), Afyonkarahisar Ülkü Ocakları Başkanı M.B.O. (32), Kütahya Ülkü Ocakları Başkanı M.M. (36), Kütahya Ülkü Ocakları 2. Başkanı S.E. (24), M.D. (24) ve S.Ç. (21), çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.