kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ankara'daki havuzlara büyük gözaltı

Yeni Haber
Sağlık Bakanlığı otellerin ya da spor komplekslerinde yer alan yüzme havuzlarının denetimlerini sıklaştırdı.

Sıcak günler bunaltmaya devam ederken, vatandaşların pek çoğu özellikle hafta sonlarında soluğu yüzme havuzlarında almaya başladı.

Halk sağlığını tehdit eden susuzluk nedeniyle ise Sağlık Bakanlığı uyarılarına devam ederken, şehir içindeki yüzme havuzlu oteller de havuz sularını temiz tutmak için ilaçlamaya ağırlık veriyor.

Şehir dışındaki oteller ise kuyu sularıyla havuz sularını değiştirirek hijyen sağlıyor.

HAVUZ SAHİPLERİNE EĞİTİM

Vatandaşların sıcaklar nedeniyle havuzlara daha sık ilgi göstermesine bir de su kesintileri eklenince Bakanlık havuz denetimlerine hız verdi.

Aylık ya da 3 ayda bir yapılması gereken denetimleri haftada bire çıkaran Bakanlık, standartlara uygun olmayan havuzlar ise uyarıyor.

Ankara İl Sağlık Müdür Yardımcısı Erhan Önal, havuz suyu temizliği konusunda havuz yöneticilerine eğitim verdiklerini belirterek, "Yönetmelik gereği bakteriyolojik denetimi havuzlar, kimyasal denetimi ise halk sağlığı laboratuarlarında biz yapıyoruz. Denetimleri çok sıklaştırdık. Şuana kadar uyardığımız birkaç havuz oldu. Ancak denetimlerde onların da gerekli tedbirleri aldıklarını gördük. Ankara havuzlarından genel olarak çok memnunuz" dedi.

GÖRSEL AMAÇLI HAVUZLAR DA SIKI TAKİPTE

Yol kenarlarındaki görsel amaçlı süs havuzlarının da sıkı takibe alındığını söyleyen Önal, ilgili belediyelerle işbirliği yaparak bu havuzlara çocukların girmesini önlemeye çalıştıklarını ayrıca havuzların Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfektanlarla temizlenmesini sağladıklarını kaydetti.

Şehir içindeki yüzme havuzlu oteller havuz sularını temiz tutmak için ilaçlamaya ağırlık verirken, şehir dışındaki oteller ise kuyu sularıyla havuz sularını değiştiriyor. Su sıkıntısından sonra vatandaşların havuzlara gösterdiği ilgide de herhangi bir azalma olmadığı öğrenildi.

(ANKA)