kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Koma halindeki küçük Mathias, sağlık ekibince özenle ambulans uçağa konulurken, annesi Heidi Hermansen'in, eşi Mevlüt Yükçü'ye sarılarak ağladığı görüldü.

Kazazede ana-oğula Erdoğan sahip çıktı

Danimarkalı anne ve oğlu trafik kazası geçirdikleri Antalya'dan ülkelerine Başbakan Erdoğan'ın desteğiyle gönderildi. Hermansen'ler evlerine ambulans uçakla döndü..
Antalya'ya geçirdikleri kaza sonucu yaralanarak özel hastanede tedavi altına alınan ve hastane masraflarının karşılanması için ülkelerinde kampanya başlatılan Danimarkalı kadın ve oğlu, Başbakan Erdoğan'ın verdiği talimat üzerine, Antalya Valiliği tarafından ambulans uçakla ülkesine gönderildi. Antalya Vali Yardımcısı ve Antalya Uluslararası Havalimanı Mülki Amiri Hayrettin Balcıoğlu, Antalya'nın Korkuteli ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında yaralanan ve Antalya'daki özel bir hastanede tedavi altına alınan Danimarkalı Heidi Hermansen (30) ile 6 yaşındaki oğlu Mathias'in durumuyla ilgili Başbakan Erdoğan'ın geçen hafta Antalya'da bulunduğu sırada bilgi aldığını bildirdi.

BAŞBAKAN TALİMAT VERDİ
Danimarkalı annenin ülkesindeki sigortasıyla ilgili çıkan sorunlar nedeniyle hastane masraflarını karşılayamadığını, ülkesinde arkadaşlarınca yardım kampanyası başlatıldığını hatırlatan Balcıoğlu, Başbakan Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi aldığı ve yakından ilgilendiği Danimarkalı ailenin sorunun çözülmesi için talimat verdiğini açıkladı. Heidi Hermansen ile oğlu Mathias'ın tedavi gördüğü hastanenin Genel Müdürü Dr. İrfan Erdoğan da Başbakan Erdoğan'ın hastanenin yönetim kurulu üyesi Fatih Çaylak'ı bizzat aradığını ve aile ile ilgili ne gerekiyorsa yapılmasını istediğini belirtti. Yapılan görüşmeler sonrası toplam 124 bin YTL'lik hastane masrafında kolaylık sağladıklarını kaydeden Dr. Erdoğan, çocuğun masrafının 60 bin YTL'sinin trafik sigortasından, annenin hastane masrafının ise kendi sigortasından karşılanacağını belirterek, kalan 29 bin YTL'lik kısmın ise hibe edileceğini ve aileden alınmayacağını bildirdi.

'DANİMARKA DUYARSIZ'
Danimarkalı Heide Hermansen'in 2 yıldır evli olduğu Mevlüt Yükcü de gazetecilere yaptığı açıklamada, "Danimarka hükümeti konuya duyarsız kaldı. Ama Sayın Başbakan'ın bizzat aradığını söylediler. Yalnız olmadığımızı hissettik. Eşim, çocuğuyla birlikte ülkesine dönüyor. Tek isteğimiz Mathias'ın sağlığına kavuşması'' dedi.

AYRI AMBULANSLARDA
Antalya Valiliğince özel bir şirketten kiralanan ambulans uçak Antalya Uluslararası Havalimanı'nda bekletilirken, yoğun bakımdan gerekli tıbbı müdahaleyle çıkarılan Danimarkalı Mathias Hermansen ve annesi ayrı ayrı ambulanslara konuldu. Özel hastanenin sağlık ekibinin bulunduğu ambulanslara, havalimanında polis eskortu eşlik etti.
Haberin fotoğrafları