kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yüksel Kunukçu'nun nikâhlı eşi soruları yanıtlamadı. Kocasının İzmir'e gitmeden önce eve gelip birkaç parça yazlık eşya aldığını, ancak nedenini söylemediğini anlatmakla yetindi.

Kilisede nikâh kıydığı kadına 7 kurşun sıktı

Ali BALCI-Deniz DERİN MERKEZ
Moldovalı Elena ile evlenmek için Hıristiyan olan Yüksel Kunukçu, genç kadını başka biriyle görünce kurşun yağdırıp intihara kalktı. Elena öldü, Kunukçu yoğun bakımda..
Moldovalı Elena Linea (29) ile kilise nikâhı kıymak için Hıristiyan olan Yüksel Kunukçu, eşini İstanbul Aksaray'da kaldığı otelin önünde başkasının otomobilinden inerken görünce çılgına dönerek kurşun yağdırdı. Elena olay yerinde yaşamını kaybederken, silahındaki son kurşunu kafasına sıkan Yüksel Kunukçu da ağır yaralandı. Özel bir şirkette şoför olarak çalışan 42 yaşındaki Yüksel Kunukçu, yaklaşık 6 ay önce bir gece kulübünde tanıştığı Moldova uyruklu Elena Linea'ya âşık olunca evlenme teklif etti. Evli ve iki çocuk babası olan Kunukçu'nun teklifini genç kadın, sevgilisinin Hıristiyan olması şartıyla kabul etti. Âşık olduğu kadın uğruna dinini değiştiren Kunukçu, hemen çalıştığı işyerinden izin alarak, ailesinden habersiz Elena ile birlikte 2 hafta önce İzmir'e gitti. Bir süre İzmir'de otelde kalan sevgililer daha sonra Efes'te bulunan Meryem Ana Kilisesi'ne giderek Hıristiyan geleneklerine göre nikâh kıyıp evlendi. İstanbul'a döndüklerinde Elena Aksaray'daki Tura Otel'de kalmaya devam etti. Resmi olarak evli olan ve iki çocuğu bulunan Kunukçu ise kendi evinde yaşamaya devam etti.

SABAHA KADAR BEKLEDİ
Kunukçu, Elena'yı görmek için önceki gün Aksaray'daki Tura Otel'e gitti. Akşama kadar burada bekleyen Kunukçu, Hıristiyan geleneklerine göre evlendiği eşi otele gelmeyince evine döndü. Gece ilerleyen saatlerde otele gelen Kunukçu, eşini yine otelde bulamadı. Sabaha kadar otelin önünde arabasının içinde bekleyen Kunukçu, dün sabah saat 08.00 sularında Elena'nın başka bir araba ile otele geldiğini gördü.

SOKAK ORTASINDA VURDU
Genç kadının bir erkeğin arabasından indiğini gören Kunukçu, Elena ile tartışmaya başladı. Bir süre genç kadınla tartışan Kunukçu, yanında bulunan ruhsatsız tabancasını çekerek ateş etmeye başladı. Elena'ya 7 el ateş eden Kunukçu silahında kalan son mermiyi de kafasına sıktı. Kanlar içinde sokak ortasına yığılan genç kadın olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan Kunukçu Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerinde yaptığı araştırmanın ardından Elena'nın cesedi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılırken, Kunukçu'nun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Haberin fotoğrafları