kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mehmet Sinan Demir

'Karımla birlikte olan herkesi öldürecektim'

Neslihan KESKİN MERKEZ
İstanbul Feriköy'de imam nikâhlı karısı ile sevgilisi ve ağabeyini öldürüp, iki kardeşini yaralayan zanlı, "Ben askerdeyken 4-5 kişiyle birlikte olmuş. Dayanamadım" dedi..
İstanbul Feriköy'de 6 ay önce kendisini aldattığını iddia ettiği imam nikâhlı eski karısı Bisse Demir'i, sevgilisi Mehmet Gürden'i ve kendi ağabeyini öldürüp, iki kardeşini de yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Mehmet Sinan Demir, hâkim karşısına çıktı.

'Aşiretlerde olur'
Yaraladığı kardeşi Ferzande Demir'in de müşteki olarak katıldığı duruşmada Demir, "Köyümde Demir ve Kızılkurt adlı iki aşiret var. Bu aşiretler kendi sülalesinde bulunan kadın ve kızları para karşılığı hem birbirlerine hem de zenginlere satar. Aşiretlerde namus cinayeti yoktur. Aşiretlerde, pazarlandıktan sonra olaya karşı gelenler öldürülüyor. Buna da namus cinayeti deniyor" diye konuştu. Demir, ifadesinde Bisse Demir'i nasıl öldürdüğünü ise büyük bir soğukkanlılıkla anlattı. İstanbul'da asker kaçağıyken köyüne gittiğini, ailesinin zoruyla teyzesinin kızıyla evlendirildiğini söyleyen Demir, şunları anlattı: "Bisse Demir kendisini oyunla bakire gibi gösterdi. İmam nikâhından sonra askere gittim. Askerdeyken , 5-6 kişiyle birlikte olmuş. Hatta bunlardan hamile bile kalmış. Annem onun gayrimeşru çocuk doğurduğunu duyunca kalp krizi geçirerek öldü. Babası zaten bu yolla para kazanıyordu. İstanbul'a götürmek istedim. Gelmedi. İmam nikâhıyla birlikteydik, ondan ayrıldım. Babasının evine de gitmedi. İstanbul'da Kadın Sığınma Evleri'nin olduğunu, gidebileceğini söyledim. 15 yaşındayken kardeşim ve amcamın çocuklarıyla zorla birlikte olduğunu anlattı. Benden olduğunu bildiğim çocuklarımın akrabalarımdan olduğunu itiraf etti. İstanbul'da evinde kaldığımız evli Mustafa Görden'le de birlikte olduğunu duydum. Dayanamadım." Demir, Bisse Demir ile birlikte olan herkesi öldürmeyi planladığını da sözlerine ekledi.

'Senaryo üretiyor'
Demir'in yaraladığı kardeşi Ferzande Demir ise "Senaryo üretiyor. Söyledikleri yalan. Hırsızdır, sabıkası da vardır. Ahlâk dışı olaylar olmamıştır" dedi. Mahkeme, toplam ağırlaştırılmış müebbet ve 117 yıl hapis cezası istenilen Demir'in akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp'a gönderilmesine karar verdi.