kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Zabıta ekipleri tarafından boşaltılan Beşiktaş Cumhuriyet ve Demokrasi Anıtı çevresindeki 40 dükkân, iş makineleri tarafından kısa sürede yıkıldı.

'Beşiktaş Dükkânları' çevre düzenlemesi gerekçesiyle yıkıldı

Erdoğan YAPIK - Fatih ULAŞ
Beşiktaş Cumhuriyet ve Demokrasi Anıtı etrafındaki dükkânlar dün yıkıldı. Esnaf yıkıma tepki gösterdi..
İstanbul Beşiktaş Meydanı'nda bulunan ve Beşiktaş Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi yapılacağı gerekçesiyle yıkım kararı alınan 40 dükkân, dün sabah yıkıldı. Beşiktaş Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri ve iş makinelerinin saat 03.00 sıralarında geldiği Cumhuriyet ve Demokrasi Anıtı'nın çevresindeki yıkım alanında yaklaşık 200 çevik kuvvet polisi de güvenlik önlemi aldı. Yıkım haberini alıp, gece boyu dükkânlarını kapatmayan esnaf ekiplere direnmek istedi.

Başkan Ünal'a tepki
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'ı sert bir dille eleştiren dükkân sahipleri adına bir açıklama yapan avukatlar Fehmi Özalp ve Orçun Gündüz, yıkım kararının hukuki olmadığını iddia ederek, şunları söyledi: "Bu dükkânlar belediye tarafından verildi. Bu insanlara alternatif bir bölge de sunulmadı. Yıkım işleminin neden seçim sonrası uygulandığı açıklanmalı. Tansaş da aynı proje kapsamında. Orası neden yıkılamıyor? Bu siyasi bir oyundur" dedi. Yetkililer ise Barbaros Bulvarı'ndan inen yolun, Dolmabahçe'ye ve Çırağan Caddesi'ne dalma-batma sistemle uzanacağını, bölgeye 15 dönümlük bir de park yapılacağını belirtti.