kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Otomotivin duayeni İlkbahar 7 milyon dolarla 'havalandı'

UFUK SANDIK
UFUK SANDIK
Ford Otosan'ın eski genel müdürü Ali İhsan İlkbahar, 7 milyon dolarlık yatırımla havacılık sektörüne adım attı. İlkbahar, uçak ve kanat parçaları üretip dünya devlerine satacak..
Türk otomotiv sektörünün ihracattaki lokomotifi ve Türkiye'nin en büyük ikinci şirketi olan Ford Otosan'ın bugünkü konumuna ulaşmasında büyük emeği geçen eski Genel Müdür Ali İhsan İlkbahar, şimdi de havacılık sektörüne el attı. İlkbahar'ın 7 yıldır Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttüğü Coşkunöz Holding, uçak parçaları, kanat parçaları ve uçak kanadı üretecek. Coşkunöz, Eskişehir'de 7 milyon dolarlık yatırımla kurulan 4 bin metrekarelik tesiste üreteceği uçak parçalarını TAİ Tüsaş - Türk Havacılık ve Uzay Sanayi'nin yanı sıra General Dynamics, Airbus ve Boeing gibi uçak devlerine ihraç edecek. Yeni tesiste öncelikle F16'ların yerini alacak yeni nesil savaş uçakları JSF'lere yönelik üretimin yapılması öngörülüyor. Temelleri 1950'li yıllarda atılan, otomotiv yan sanayi ürünleri, kalıp, makine ve radyatör imalatında uzmanlaşmış şirketler topluluğu olan Coşkunöz Holding, böylece savunma sanayindeki çalışmalarını da hızlandırmış olacak. Daha önce denize düştüğünde ıslanmayacak ve batmayacak stringer füze sandıkları üreten Coşkunöz, bu son yatırım kapsamında Tusaş Havacılık ve Uzay Sanayi (TAİ) ile işbirliği yapıyor.

'FABRİKALARI YENİLEDİK'
Ali İhsan İlkbahar, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan yeni tesisin kısa bir süre içinde hizmete açılacağını belirterek, şunları söyledi: "Emekli olduktan sonra Coşkunöz Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmeye başladım. Aslında Ford Otosan'da yaptıklarımı burada da yapıyorum. Bu amaçla fabrikaları yeniledik, teknolojiye yatırım yaptık. 7 yıl önce 38 milyon dolar olan grubun cirosu 300 milyon dolara çıktı. Ciromuzun yüzde 50'si ise ihracat geliri. Çin, Avrupa, ABD'nin aralarında bulunduğu bir çok ülkeye ihracat gerçekleştiriyor."

30 YIL FORD OTOSAN'DA ÇALIŞTI
30 yıl boyunca Ford Otosan'da çeşitli kademelerde görev yapan son olarak şirketin Genel Müdürlüğünü yürüten İlkbahar, ayrıca 15 yıl Otomotiv Sanayi Derneği Başkanlığı yapmıştı. 2000 yılında 60 yaş nedeniyle emekliye ayrılan İlkbahar'ın, Ford Otosan Kocaeli Fabrikası yatırımın gerçekleşmesinde önemli katkıları bulunmuştu.Emekli olduktan sonra, boş durmayacağını açıklayan İlkbahar, "Enerjimin, tecrübemin maksimumundayım. Memleketimin bana verdiği, kazandığım tecrübeyi mezara götürmemem, iade etmem gerekiyor" diye konuşmuştu.