kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal suçluları buldu!

Şenol ATEŞ ANKARA
CHP Parti Meclisi, seçim sonuçlarını değerlendirmek için Baykal başkanlığında toplandı. PM'ye sunulan MYK raporunda yenilgiden ABD, Avrupa Birliği, medya, ikinci cumhuriyetçiler ve tarikatlar sorumlu tutuldu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Baykal suçluları buldu!
CHP'de seçim sonuçlarının yankıları sürüyor. Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında toplanan Parti Meclisi toplantısında bazı üyeler parti yönetimini eleştirirken, Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) hazırladığı raporda yenilgi "ABD, AB, tarikatlar, ikinci cumhuriyetçiler ve medyaya" bağlandı. Milletvekili listesine konulmayan 39, listeye koyulduğu halde seçilemeyen 14 üyenin bulunduğu PM'de ilk kez Baykal'ın yüzüne karşı bazı eleştiriler yöneltildi. Bazı üyeler, liste yanlışlığı yapıldığını, merkez sağdan gösterilen adayların tartışılmadığını, genel merkez yöneticilerinin çalışmadığını ve Genel Sekreter Önder Sav ile Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem arasındaki mücadelenin zarar verdiğini dile getirdiler.

ÖZELEŞTİRİ YOK, SUÇLAMA VAR
MYK'nın hazırlayıp PM'ye sunduğu seçim sonuçlarının irdelendiği raporda ise "Seçim sonuçlarını AKP lehine etkileyen bazı temel faktörler" başlığı altında ilginç tespitler yapıldı. Raporda, şu başlıklar altında seçim sonuçları değerlendirildi:

* Tarikatlar ittifakının desteği.

* ABD ve AB'nin desteği.

* Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da köşeye sıkıştırılan Kürt kökenli yurttaşlarımızın desteği.

* Din faktörünün siyasileştirilmesi.

* İkinci cumhuriyetçilerin desteği.

* Merkez sağın kendi içinde bütünleşememesi ile sağda oluşan çözülme sonucu AKP'ye akan doğrudan destek ve yanlı medya desteği.

* İletişim araçları üzerinden yasak propaganda ile sağlanan destek.

* İktidar olmanın gücü ile teslim alınan kesimlerin desteği.

* Ekonomik istikrar bozulur endişesine kapılanların desteği.

* IMF'nin örtülü onayı ile son bir ayda uygulamaya konan aldatmacı sosyal politikaların cazibesi.

* Kamu kaynakları ile bireysel yarar sağlama operasyonlarına, 'promosyon' dağıtımına teslim olanlardan (yoksullardan) sağlanan destek.
Haberin fotoğrafları