kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu...

MECLİS
Meclis'in genci ile en 'şişmanı'
Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Meclis'te milletvekili işlemlerini yaptırırken, Meclis'in en genç milletvekili AKP Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ile karşılaştı. Kendisini kutlayan Bakan Atilla Koç, kameraman ve foto muhabirlerine dönerek "Meclis'in en genci ile en şişmanını yan yana çekin" dedi.

YEMİN TÖRENİ
Eski vekilden DTP'lilere ders
DTP'LİLER, Meclis'te yapılacak yemin töreni öncesi bir günlük kampa giriyor. Yeni milletvekillerine, davranış biçimlerinden, kullanılacak üsluba kadar neler yapmaları gerektiği anlatılacak. DTP'nin 20 kişilik milletvekili grubuna dersleri, daha önce Meclis'te görev yapan Mahmut Alınak verecek. Alınak, "Yasamanın çalışma mekanizmasını anlatacağım. Meclis'te daha hızlı ve verimli çalışmaları için bu ayrıntıları bilmeleri önemli" dedi. DTP'li vekiller, bakanlara sözlü ve yazalı soru nasıl sorulur; bir önerge nasıl hazırlanır; araştırma önergesi nasıl verilir gibi hassas konularda bilgilendirilecek.

İSTANBUL
CHP'li gençler şikâyetçi oldu

Önceki gün CHP'de muhalif grubun başını çeken Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e protesto mektubu vermek için geldikleri belediye binasından ayrılırken Sarıgül taraftarlarınca dövülen CHP'li gençler, savcılığa suç duyurusunda bulundular. Bayrampaşa Gençlik Kolları Başkanı Öztürk Hocaoğlu, "Bize fiziki zarar verenlere, biz düşüncelerimizle karşılık vereceğiz" dedi.