kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ŞELALE KADAK

Tekstil, factoring'cilerin kucağında!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı'nın konuşmasında 'Tekstilin geleceği geçmişinden daha parlak'
cümlesini garipsediğimi önceki gün yazmıştım.
Eğer böyleyse neden dev holdingler girmiş oldukları tekstil sektörünü bir bir büyüyecekleri alan olmaktan çıkarıyor ve başka alanlara yöneliyorlar diye sormuştum.
Yazımı okuyan Oğuz Satıcı telefon açtı ve şöyle dedi: 'İnanmıyorsun belki ama. Dün ziyaretime bir yabancı fon geldi. Genelde Türkiye'den üretici ihracatçı firmaları satın alıyorlar. Şimdi tekstil şirketi satın almaya yönelmişler. Tekstilin geleceğinin parlak olduğuna asıl yabancılar inanıyor."
Oğuz Satıcı, Ankara'da önemli isimlerin tekstili gözden çıkaran tarzda yaptığı konuşmaların çoğalmasıyla bankalardan kredi almanın bir hayale dönüştüğü görüşünde. Diyor ki, reel sektörün tamamı ama özellikle de tekstilciler gerekli finans kaynaklarına istedikleri gibi ulaşamayınca factoringcilerin tezgahına düşüyor.
Öyle görünüyor ki tekstil ve konfeksiyon sektörü bankacılık sektörüne adeta diş biliyor. Satıcı, "Reklamlarda hani diyorlar ya, KOBİ'lerin kölesiyiz falan diye. Yok öyle bir şey. Reklam veren tüm bankalar yüksek faizden, Hazine Bonosu'ndan kar yapıp, tüketici kredileriyle milleti sarhoş edip sanki piyasanın en iyi oyuncusuymuş gibi davranıyor. Ama gerçek hiç de böyle değil.!"
İhracatçılar adına konuşan Oğuz Satıcı'nın söylediklerine bakalım bankacılar ne diyecek?