kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sigortacılık, yasasıyla AB'li oluyor

Sigortacılık Yasası ile getirilen yeni düzenlemelerle Avrupa Birliği müktesebatına büyük ölçüde uyum sağlandığını dile getiren Mustafa Su, kanunun sigortacılığı hızla gelişen mali sektörler içinde önemine layık bir konuma oturtmakta olduğunu belirtti..
Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, yürürlüğe giren Sigortacılık Kanunu'nun, sigorta sektörünün uluslararası ölçülere yaklaşmasını sağlayacağını söyledi. Yasanın sigortacılığı hızla gelişen mali sektör içinde önemine layık bir konuma oturtmakta olduğunu belirten Su, sözlerine şöyle devam etti: "Yasa, getirilen yeni düzenlemeler ile büyük ölçüde AB müktesebatı ile intibak konusunda uyumlu bir görünüş arz ediyor. Örneğin, sigorta şirketlerinin kuruluş ön izni kaldırılarak Avrupa Birliği müktesebatına uygun olarak faaliyet izni esası kabul edilmiş, ayrıca sigorta ve reasürans şirketleri için faaliyet alanı, sigortacılık yanında doğrudan sigortacılıkla bağlantısı bulunan işleri de kapsayacak şekilde genişletilmiştir."

SİGORTALININ LEHİNE
Ayrıca, ülkemizde sigortacılık faaliyetinde bulunacak şirketlerin sermayesinin en az beş milyon YTL'den az olamayacağı esasına yer verildiğini ifade eden Su, bunun sigorta şirketlerinin taşıdığı riskler göz önüne alındığında doğru bir düzenleme olduğunu ifade etti. Su şunları söyledi: "Diğer bir yeni düzenleme ise, sigorta şirketlerinin devir, birleşme ya da portföy devri hallerine ilişkindir. Söz konusu hallerin idari karar olması gerekçesiyle sigorta ettirenin itiraz hakkının kaldırılmış olması, işlemlerin daha süratle yapılarak kısa zamanda sonuçlandırılması sigortalıların da yararına olacağından, bu düzenlemenin isabetli olduğunu düşünmekteyim."

YASA ETKİLİ OLACAK
Kanunun içeriğine bakıldığında birçok konunun yeterince şekillenmediğine işaret eden Su, "Bu konuların çıkarılacak yönetmeliklerle belirleneceği görülmekte; bu da yasanın gerçek etkilerinin ancak önümüzdeki dönemlerde anlaşılabileceğine işaret etmektedir. Ancak, sigorta sektörünün uzun süredir beklediği bu yasanın çıkması hiç kuşkusuz ki olumlu bir gelişmedir. Uzun ve titiz bir çalışma ürünü olan Kanunun getirdiği yeni düzenlemelerin ülkemiz sigortacılığının gelişimine olumlu katkılarda bulunacağı inancını taşımaktayım."