kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İstanbul'da yağmur duası!GALERİ

Yeni Haber
Pendik'te, bir camide cuma namazını kılan cemaat daha sonra yağmur duasına çıktı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynarca Merkez Camisi'nde Cuma namazını kılan cemaat, daha sonra yağmur duasına katılmak üzere avluda toplandı. Pendik Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş'ın çevresinde sıralanan cemaat, avuç içleri yere dönük olarak yağmur duasına katıldı. Cami yanındaki binada oturanlar balkonlara çıkarak, sokaktan geçen vatandaşlar da duaya katıldı.

Aktaş, duanın sonunda ''Boşalan barajlarımızı ancak senin kudretin doldurur, kuruyan topraklarımıza rahmetini sen verirsin. Bizi rahmetsiz bırakma'' dedi.

Çok sayıda basın mensubunun izlediği duanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müftü Aktaş, daha önce de yağmur duası yaptırdığını belirterek, ''Yağmur yağdığı da oldu, yağmadığı da... Bu Allah'ın takdiridir'' diye konuştu.

Vatandaşlara, hutbelerde su kullanımı ve kuraklıkla mücadele konusunda bilgi verdiklerini kaydeden Aktaş, yağmur yağması, kuraklık olmaması için sadece şimdi değil, her gün namaz vakitlerinde dua ettiklerini söyledi.Bu duanın televizyon ve diğer basın kuruluşları tarafından yayınlanmasının bir avantaj olduğunu belirten Aktaş, ''Bunları izleyen daha çok kişi etkilenerek yağmur yağması için dua edecektir'' dedi.Duaya katılan vatandaşlar da ''İnşallah yağmur yağar. Bunun için umutluyuz, sürekli dua ediyoruz'' dediler.


BÜYÜKÇEKMECE'DE CUMA NAMAZI SONRASI YAĞMUR DUASI EDİLDİ

Büyükçekmece Fatih Mahallesi'nde bulunan Kuba Camii'nde cuma namazı için toplanan cemaat, namazın ardından yağmur duası etti. Duaya Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'de katıldı.

İstanbul İl Müftü Yardımcısı Ömer Kardaş ve Kuba Camii İmamı Mevlüt Yıldırım öncülüğünde yağmur duası yapan cemaat, kısa süre içerisinde yağmur yağması ve mevcut su sıkıntısının bir an önce ortadan kalkması için Allah'tan rahmet diledi.

Cuma namazı sonrası cami avlusunda toplanan cemaate yağmur duasının önemini anlatan Ömer Kardaş, "Her duanını bir filii, bir de kavli tarafı vardır. Biz şimdi burada kavli kısmını gerçekleştirip Rabb'imizden yağmur için istekte bulunacağız. Ancak fiili kısmı için de yaşantımızda su tasarrufunda bulunmamız gerekiyor. Bunu bir alışkanlık haline getirmeliyiz." dedi.

Yağmur duasında ellerin ters çevrilmesinin hikmetinden bahseden Kardaş, "Bu bir sünnettir. Peyagamberimiz bu şekilde dua etmiştir. Gökten yere yağmur inmesini temsil eder" şeklinde konuştu.

Yağmur duasına Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de katıldı. Akgün kendi ilçelerinde tarım alanılarının bulunması sebebiyle sıkıntının bir kat daha fazla hissedildiğini belirtti. Su tasarrufu ile ilgili olarak gerekli ikazların yapıldığını söyleyen Akgün, "Su sıkıntısının bu şekilde devam etmesi halinde ilçemizde oturan bazı insanlar memleketlerine döneceklerini ifade ediyor.Sıkıntının giderilmesi için belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Mevcut ağaçları ve yeşillii koruma konusunda hassas davranıyoruz." şeklinde konuştu.

Yağmur duasına iştirak eden vatandaşlardan Ali Rıza Genç, evlerinde su tasarurfu konusunda dikkatli davrandıklarını ve özellikle muslukları az açarak, çok harcamadan kullanmaya önem verdiklerini söyledi.