kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yakalanan hacker suç örgütlerine bilgi satıyordu

Recep AKTEPE MERKEZ
Türkiye'de yakalanan Ukraynalı hacker Maksym Yastremskıy'in suç örgütlerine bilgi sattığı için ABD tarafından arandığı öğrenildi..
Antalya Kemer'de bir diskotekte yakalanan Ukraynalı hacker Maksym Yastremskıy'in dünyanın önde gelen bilgisayar korsanlarından biri olduğu ve ABD tarafından bilişim suçlarından aranan 100 hacker arasında bulunduğu öğrenildi.

MİCROSOFT'TAN UZMAN GELDİ
Suç örgütlerine bilgi satmaktan ve kredi kartı dolandırıcılığından aranan Yastremskıy ile arkadaşının kaldıkları otelde ele geçirilen 2 dizüstü bilgisayarın deşifre edilmesine çalışılıyor. El-Kaide ile aynı yazılımı kullanan ve parmak izinin yanı sıra birbirine bağlantılı 16 şifresi bulunan bilgisayarları deşifre etmek için Microsoft Türkiye Genel Müdürlüğü'nden uzmanlar çalışıyor. Ancak şimdiye kadar bilgilerin çok az kısmına ulaşılabildiği öğrenildi. Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Yastremskıy'in en önemli bilgisayar korsanlarından biri olduğunu ve dolandırıcılık suçundan uluslararası tutuklama kararıyla arandığını açıklarken, El Kaide ile bağlantısı olmadığını iddia etti. Operasyonda yer alan bir polis yetkilisi ise, ABD'nin Yastremskıy'i El Kaide'ye bilgi sattığı iddiasıyla aradığını ve operasyona ABD'li görevlilerin de katıldığını belirtti. Yetkililer Maksym Yastremskıy'in Türkiye'de de bin 200 kişinin kredi kartı bilgilerini elde ettiğinden ve Antalya'da geçen yıl "Zincir" operasyonunda yakalanan hacker Veysel Balkan'a da şifre sattığından şüphelenildiğini söyledi.