kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tunceli operasyonunda PKK'ya 'üst düzey' darbe

Hacer PEKSIDAT MERKEZ
Tunceli'de 3 askerimizin şehit olduğu operasyonda öldürülen PKK'lı sayısı 8 oldu. Ele geçirilen Amerikan yapımı M-16'lar, ölen PKK'lıların üst düzey sorumlu olduğunun işareti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Tunceli operasyonunda PKK'ya 'üst düzey' darbe
Tunceli'nin Ovacık ve Hozat ilçelerinde çıkan çatışmada 3 askerin şehit olmasının ardından başlatılan operasyonlar sırasında öldürülen terörist sayısı 8'e yükseldi. Öldürülen bir PKK'lının yanında, örgütte üst düzey yöneticilerin kullandığı 2 adet M-16 otomatik tüfek bulundu. PKK'lının örgütün üst düzey sorumlularından biri olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Bölgede 5 bin askerin katıldığı geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.

BİTLİS'TE DE 1 PKK'LI ÖLDÜ
Tunceli'de 5 teröristin öldürüldüğü çatışmanın ardından tarama faaliyetlerinde cesetlerle birlikte 5 adet Kalaşnikof tüfek ve çok miktarda patlayıcı ele geçirildi. Teröristlerin eylem hazırlığı içinde oldukları belirtildi. Sabah çatışma bölgesinde yapılan aramalarda ise 3 teröristin daha cesedi bulundu. Bölgede öldürülen terörist sayısı 8'e yükselirken, en son öldürülen teröristin yanında, 2 adet Amerikan yapımı M- 16 tüfek bulundu. PKK'nın bu tüfekleri üst düzey sorumlularına vermesi nedeniyle PKK'lı teröristin bunlardan biri olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Bu arada 5 bin askerin katılımıyla Tunceli, Hozat, Ovacık ve Çemişgezek kırsalında operasyon başlatıldı. Havadan Cobra, Sikorsky tipi savaş helikopterleri ve Özel Harekât Timleri de destek veriyor. Öte yandan Güneydoğu'daki operasyonlar da sürüyor. Şırnak'ın Uludere ilçesi nde PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu 1 asker yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı internet sitesindeki açıklamada Bitlis'te güvenlik güçlerinin dağlık arazi kesiminde yapılan incelemede, bir PKK'lı teröristi ölü olarak bulduğu da belirtildi.