kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

YARGI
Urla Belediye Başkanı ve altı kişi tutuklandı
URLA'DA
gerçekleştirilen Hortum Operasyonu'nda 7 tutuklama kararı çıktı. Urla Meydan Projesi ve zimmete para geçirme iddiası gibi nedenlerle başlatılan operasyonda gözaltına alınan ve dün Urla Adliyesi'ne sevkedilen Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Özden, işadamları Hasan Ege Tütüncüoğlu, Ali Okur, Nafiz Gönen, Muhsin Dönmez ve mali müşavir Rüştü Bombar tutuklandı. Adliyeye sevkedilen 13 kişiden 6'sı ise, savcılıktan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişinin ise, önceki gün savcılık tarafından serbest bırakıldığı bildirildi. bozulmasını istemişti.

ÖDÜL
Nasrettin Hoca ödülü Nikitin İgor'un oldu
KARİKATÜRCÜLER
Derneği tarafından düzenlenen 27'inci Uluslararası Nasrettin Hoca Karikatür Yarışması'nın sonuçları açıklandı. 3 bin dolarlık büyük ödülü Rusya'dan yarışmaya katılan Nikitin İgor kazandı. 750'şer dolarlık başarı ödülleri ise Türkiye'den Muhittin Köroğlu, Agim Solaj, Ahmet Öztürk Levent ve İtalya'dan Alessandro Gatto arasında paylaştırıldı. Yarışmaya 63 ülkeden 1115 sanatçı 2320 eserle katıldı. Türkiye'den Musa Gümüş, Sami Caner, Şevket Yalaz ile Küba'dan da Aristides E. Hernandez'in de aralarında bulunduğu toplam 9 ülkeden 15 karikatürist de jüri tarafından özel ödüle layık görüldü.

EĞİTİM
OKS yerleştirme sonuçları açıklanıyor
ORTAÖĞRETİM
Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçları bugün açıklanacak. Tercih yapan adaylar, hangi okullara yerleştiklerini Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) ''www.meb.gov.tr'' internet adresinden öğrenebilecekler. Kazananlar kayıtlarını 6-15 Ağustos 2007 tarihleri arasında yaptırabilecekler. Mülakat/ mülakat ve beden yeterliliği sınavı ile öğrenci alan okulların ön kayıtları da 6-8 Ağustos 2007 tarihleri arasında yapılacak. Kesin kayıtlardan sonra boş kalan okul kontenjanları, 19 Ağustos 2007 tarihinde açıklanacak. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları da dün açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin www.osym.gov.tr'' internet adresinden öğrenebilecekler.

ADALET
Orhan Pamuk'un 301 davasına nokta kondu
YAZAR
Orhan Pamuk hakkında, "Türklüğe Hakaret" iddiasıyla açılan davanın mahkeme kararıyla düşürülmesi, Yargıtay tarafından onandı. Yargıtay şikâyetçi Avukat Kemal Kerinçsiz'in yaptığı temyiz başvurusunda zarara uğramasının söz konusu olmadığından ,temyiz isteminin reddine karar verdi. 2005 yılınıda İsviçre'de yayınlanan bir dergiye verdiği röportajda "Bu topraklarda 1 milyon Ermeni 30 bin de Kürt öldürüldü" diyen Orhan Pamuk hakkında, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca TCK'nın 301'inci maddesi uyarınca "Türklüğü alenen aşağılama" suçlamasıyla açtığı dava Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından düşürülmüştü.